BURAN ŽIVOT

BILO JE DOVOLJNO DA JE POGLEDA I ONA BI BILA NJEGOVA: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije rekla ne!

Osvajao je najlepše žene, ali ni jednu nije iskreno voleo

Vip priča
11:00h Autor:
BILO JE DOVOLJNO DA JE POGLEDA I ONA BI BILA NJEGOVA: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije rekla ne!
Foto: Profimedia

Glumac Tom Kruz u životu je osetio šta znači i imati i nemati pa bez sumnje zbog toga uvek vaga čemu će i za koliko novca da se posveti. Kockao se sa ženama, karijerom i verom, ali je nekako uvek uspevao da se dočeka na noge, piše Glossy.

Iako je u svojoj karijeri snimio 38 filmova, među kojima najveći deo čine blokbasteri, prva asocijacija na Tom Kruza i danas, 34 godina kasnije, jeste uloga Maverika u kultnom Top Ganu kojom je na kolena bacio desetine miliona tinejdžerki. Rej Ban naočare, pilotska jakna puna amblema, Tomova frizura, ali i nagađanja o implicitnoj homoseksualnosti među glavnim junacima svrstali su ovo ostvarenje u deo pop kulture kao prvi moderni holivudski blokbaster osmišljen pre svega kao deo marketinške kampanje američke mornarice i vazduhoplovstva.

Uprkos turbulentnim događajima u privatnom životu, naočara i frizure, ali ni očaravajućeg osmeha jedan od najplaćenijih glumaca svih vremena nije se odrekao ni danas.

KO JE DIORA BAIRD,O KOJOJ PRIČA CEO SVET: Slikala se za Plejboj,bila u braku sa kolegom, a onda priznala da je lezbijka!

foto: Profimedia

Iako su filmovi u kojima je ostvario uloge zaradili milijarde dolara, javnos je uvek više zanimao njegov privatni život.

Ženio se tri puta, bio u vezama sa nekima od najlepših žena na svetu, ostavljao i bio ostavljan, ali u nečemu je ostao dosledan. Njegova posvećenost sajentološkoj crkvi čiji je portparol i svakako najistaknutiji član, neraskidivo je vezana sa njegovim brakovima. U crkvu ga je uvela prva supruga, glumica Mimi Rodžers, a preostala dva braka, sa Nikol Kidman i Kejti Holms, raspala su se upravo zbog velike posvećenosti sajentologiji.

Tomas Kruz Mapoter IV rođen je 3. jula 1962. godine u Sirakuzi, Njujork, u porodici učiteljice Meri Li Fajfer i inženjera Tomasa Kruza Mapotera III. Odrastao je sa tri sestre Li En, Merien i Kes u prilično siromašnoj porodici koja se u potrazi za boljim sutra često selila.

Domaćinstvom je dominirao otac koji ih je, kako je Tom priznao, često zlostavljao.

"On je bio od onih osoba koja te, kada mu nešto krene naopako, prosto udari. Nešto nije bilo u redu sa njim, ne treba mu verovati i valja biti oprezan u njegovoj blizini - opisivao je Kruz narav oca kojeg je smatrao za siledžiju, kukavicu i trgovca haosa.

To je bila velika životna lekcija za mene - zaključio je Kruz koji je za 12 godina promenio čak petnaest škola. Zbog očevog posla 1971. godine porodica se preselila u Kanadu, u predgrađe Otave i tu se mladi Kruz u lokalnom pozorištu prvi put susreo s glumom. U školi je igrao u hokejaškom timu, a isticao se više svojom agresivnošću nego talentom. Kada je bio u šestom razredu, njegova majka rešila je da stavi tačku na porodičnu dramu, ostavi muža i vrati se sa decom u Ameriku.

GLUMICA NEVINOG OSMEHA MAMILA KOLEGINICE U SEKTU: Izgladnjivala ih, tetovirala i seksualno podvodila!

foto: Profimedia

"Nisam imao potrebu da viđam oca, ali sam negde u dubini duše zbog toga osećao teskobu. Sajentološka učenja otvorila su mi oči. U to vreme čuo sam da mi je otac bolestan i otišao sam da ga posetim u bolnici. Rekao sam mu da mu opraštam sve što je učinio i odjednom mi je postalo mnogo lakše, a isto je bilo i sa njim. Nažalost, umro je posle nekoliko dana", govorio je Tom mnogo godina kasnije.

Mladi Kruz, tada trinaestogodišnjak, osim školskih obaveza imao je i dodatni posao - raznosio je novine i tako finansijski pomagao majci. Želeći da postane katolički sveštenik kratko vreme proveo je u franjevačkoj bogosloviji u Sinsinatiju, međutim ljubav prema tom pozivu nije dugo potrajala. U četvrtoj godini srednje škole za koju je igrao američki fudbal i konačno je gurnut u glumu. Trener ga je uhvatio kako pije pivo pre utakmice i odstranio ga iz ekipe. Tako je stavljena tačka na njegov sportski život, ali to je označilo i početak umetničkog.

Glumačku karijeru Tom Kruz započeo je početkom osamdesetih godina prošlog veka sporednim ulogama u nekoliko filmova, Beskrajna ljubav sa Bruk Šilds i Pobuna u vojnoj akademiji sa Šonom Penom.

Buran ljubavni život

Buran ljubavni život budući superstar započeo je još u tinejdžerskom periodu, tačnije mnogo pre nego što je postao popularan. Njegova prva poznata devojka bila je glumica Melisa Gilbert kada je imao svega dvadeset godina. Zajedno su proveli nekoliko meseci, a ona i dan-danas često govori na temu njegove homoseksualnosti, tvrdeći da je uverena kako su sve glasine o tome neistine.

Te iste 1982. mediji su ga povezivali i sa koleginicom Heder Loklir. Kaže se kako je njihova veza trajala svega nekoliko meseci, ali je bila prilično burna, iako to ova poznata plavuša demantuje govoreći da su oni pre svega bili prijatelji. Glumica Rebeka di Mornai uspela je da ga zadrži dve godine, ali se o njihovoj vezi i nije znalo mnogo jer nikoga nisu ni zanimali.

Spekuliše se kako su se rastali zbog njegove afere sa pevačicom Šer koja je u intervju iz 2008. objasnila kako je osamdesetih bio potpuno drugačiji i da je vrlo zbunjena njegovom transformacijom.

Posle raskida s muzičkom zvezdom snimio je avanturu Legenda 1985. čiju je režiju potpisao Ridli Skot. Iako sa svojih 170 centimetara visine i nije bio među najvišima, jedan od najplaćenijih i najpoželjnijih holivudskih glumaca prvu bračnu zajednicu zasnovao je 1986. godine sa šest godina starijom Mimi Rodžers koja ga je uvela u sajentološku crkvu, čiji je vatreni zagovornik i sam veoma brzo postao. Baš u tom periodu Toni Skot ga je odabrao za glavnog junaka Top Gana, filma koji je promenio sve norme koje su u njegovom životu do tada važile.

DIVLJI ŽIVOT FATALNE PLAVUŠE: Karijeru gradila na skandalima, iza sebe ima 5 propalih brakova i razvod težak 50 miliona!

foto: Profimedia

Iste godine u režiji Martina Skorsezea snimio je Boju novca sa Polom Njumenom i tada je bilo potpuno jasno da glumac osim očaravajućeg osmeha ima još mnogo toga da pokaže. Posle Koktela, usledila je brilijantno odigrana sporedna rola u Kišnom čoveku, uz fenomenalnog Dastina Hofmana, a godinu dana kasnije snimljen je Rođen 4. jula Olivera Stouna u kojem je Kruz tumačio hendikepiranog veterana Vijetnamskog rata za koju je dobio i Zlatni globus.

Nakon tri godine veze, u decembru 1989. na setu snimanja filma Dani groma, Tom je upoznao svoju drugu suprugu, Nikol Kidman, te se zbog veze s njom nekoliko meseci kasnije razveo od Rodžersove. U braku koji je trajao jedanaest godina Kruz i Kidmanova usvojili su dvoje dece, Izabelu i Konora koji posle razvoda postaju privrženiji Tomu.

Pisac i dobitnik Pulicerove nagrade Lorens Rajt, baveći se životom najpoznatijeg sajentologa, tvrdio je kako Nikol Kidman u stvari nikada nije želela da sajentologija dominira njihovim brakom. Po njegovom mišljenju ona je smatrala da je upravo ta crkva kriva što su je deca odbacila.

KONTROVERZNI ŽIVOT FIJATOVOG NASLEDNIKA: Živeo 200 na sat, pobedio zavisnost, pronašao ženu svog života!

foto: Profimedia

Nakon snimanja ovog filma "Nebo boje vanile" otpočela je veza glavnih aktera, sveže razvedenog Kruza i španske glumice Penelope Kruz. Zajedno su proveli dve i po godine, a kada su svi očekivali veridbu oni su objavili da su se rastali.

Mišljenja o njihovom razlazu su podeljena, pojedinci tvrde da su dobri prijatelji, a drugi kako ne mogu očima da se vide. Rame za plakanje glumac je pronašao u glumici Nazanin Boniadi s kojom je proveo jedanaest meseci. Krivca za njihov raskid znatiželjnici su pronašli u zanosnoj Sofiji Vergari koja mu je u januaru 2005. grejala postelju. Upoznali su se na zabavi Vila Smita i navodno su nekoliko meseci bili u seksualnoj vezi, a ove glasine ni jedno ni drugo nisu ni potvrdili, ali ni demantovali.

U aprilu 2004. Kruz je otpočeo romansu sa Kejti Holms, verili su se sledeće godine na Ajfelovoj kuli da bi se dvanaest meseci kasnije venčali na intimnoj svečanosti u jednom Italijanskom zamku.

U ovom periodu dogodilo se bizarno gostovanje u jednoj emisiji o kojem se i dan danas govori. U gostovanju kod Opre Vinfri on je skakao po njenom kauču i svima govorio da voli Kejti Holms. Ruže su mu cvetala na polju ljubavi, pa je samo šest meseci kasnije na svet došlo njegovo prvo i za sada jedino biološko dete, ćerkica Suri. Porodica je delovala više nego srećno punih šest godina, a onda je par TomKet kako su ih mediji krstili otišao u zaborav.

OSRAMOĆENA I GOLA MIS AMERIKE: Nakon ovog skandala, tražili su joj da krunu i lentu preda prvoj pratilji!

foto: Profimedia

Kejti Holms podnela je zahtev za razvod 28. juna, nekoliko dana uoči pedesetog rođendana holivudske zvezde. Holmsova je tužbu podnela pred Njujorškim sudom, računajući na to da je uticaj sajentologa na istočnoj obali manji. I bila je u pravu.

"Imaš 50 godina i misliš da si se konačno sredio, a onda dobiješ iznenadni udarac niotkuda. Život je tragična komedija, morate da imate neverovatan smisao za humor. On je izazov. Posle razvoda dobio sam izuzetnu priliku da stanem i razmislim o svemu", izjavio je glumac tada.

Mnogi su konstatovali da je sajentologija ponovo kriva za Kruzov razvod. Jedan od takvih svakako je i medijski magnat Rupert Mardok koji je na svom Twitter nalogu napisao: Pazite kako će se odvijati priča oko Kejti Holms i sajentologije. Ima nečeg jezivog, možda čak i zlog, kod tih ljudi.

Ipak, priča se uprkos očekivanjima mnogih završila sporazumnim razvodom jer, kako su naglasili bivši supružnici, najvažnija je sreća njihove šestogodišnje ćerkice Suri.

Zbog pravila Sajntološke crkve on godinama nije video svoju 14- godišnju ćerku Suri, jer je njena majka Kejti proglašena za “supresivnu” osobu od strane sajentologa, a bliskost majke i ćerke možda predstavlja prepreku za Toma. U Crkvi sajentologa “supresivna” osoba je ona osoba koja napusti ovu crkvu ili govori protiv nje.

PREOTEO SINU DEVOJKU, A ONDA JE I OŽENIO: Ljubavni život slavnog muzičara je luđi od bilo kog filma! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon razvoda mediji su ga dovodili u vezu sa dvostruko mlađom američkom glumicom Jolandom Pekoraro i novinarkom koja prati život poznatih ličnosti Sintijom Jorg. Međutim, lepotan nije se oglašavao povodom ovih spekulacija, već je javnost o izboru svoje nove izabranice ostavio u neizvesnosti.

Bilo kako bilo, on će svojim ljubavnim životom ili poslovnim uspesima zasigurno još dugo puniti stranice magazina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs