obavezno pročitajte

Hladni rat kraljice Elizabete protiv Kamille: Godinama je nije podnosila, a na venčanju joj se nije ni obratila! (FOTO)

Britanska kraljica ucenjivala je sina Čarlsa tronom kako bi ostavio Kamilu

Šuška se
Autor:
Hladni rat kraljice Elizabete protiv Kamille: Godinama je nije podnosila, a na venčanju joj se nije ni obratila! (FOTO)
Kraljica Elizabeta II i Kamila Parker, Foto: Profimedia

Znala je za njihovu aferu još dok Dajana nije ni sumnjala da joj je muž neveran. Ali, kraljica Elizabeta II nikad nije volela Kamilu Parker-Bouls, nekad ljubavnicu, a danas suprugu svog sina princa Čarlsa.

Nakon što je Dajana podnela zahtev za razvod, i Elizabeta i Čarlsov otac Filip od njega su tražili da ostavi Kamilu i da se pomiri sa svojom ženom. Povratka nije bilo, ali trebale su godine da Kamila postane poželjna u kraljevskim krugovima.

Srpski istoričar tvrdi: Kraljica Elizabeta je potomak Nemanjića!

foto: Profimedia

Kraljica ju je aktivno ignorisala, namerno je nije pozivala na zvanične događaje i primanja, čak ni nakon Dajanine tragične smrti, dok je njen bivši muž bio na svakom popisu. Kamila jednostavno nije imala pristup Bakingemskoj palati, a s Čarlsom nije smela nikud. Htela je da upozna njegove sinove, Vilijama i Harija, ali Elizabeta nije dopuštala.

"Lagao si o vezi s tom groznom ženom. Ne želim da imam nikakve veze s njom", navodno mu je rekla jedne večeri kada ju je molio da popusti svoj stav prema njegovoj partnerki. Rekla mu je i kako nikad neće postati kralj ako ne ostavi Kamilu.

Otkrivena strogo čuvana tajna: Kraljica Elizabeta II preživela atentat! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, Čarls nije odustajao. Počeo je da se koristi veštim trikovima kako bi uveo Kamilu u svoj život. Na primer, pozvao bi je na primanje, ali izostavio bi je s spiska gostiju. Kamila bi došla poslednja i sela blizu Čarlsa, dok je kraljica besnela.

Princ je bio zaljubljen i nije više hteo da sluša svoje roditelje. Pa, kada mu je otac Filip poslao pismo u kojem ga moli da se ne oženi Kamilom, Čarls je to isto pismo predao svom spin doktoru i rekao mu da to pošalje medijima.

Događaj koji je sve preokrenuo bila je smrt Kraljice Majke, koja je takođe prezirala Kamilu. Ali, Čarls je insistirao da se njegova partnerka pojavi na sahrani, što je kraljica konačno i dopustila.

Kraljica Elizabeta kao sasvim obična bakica: Može da putuje kako god hoće, ali ona je izabrala baš ovako! (FOTO)

foto: Profimedia

Bila je uverena da se njih dvoje neće venčati dok je ona živa, a veridbe su je šokirale. Ipak, odlučila je da im da svoj blagoslov, ali na civilnu ceremoniju nije htela da dođe. Čarls je bio očajan, a kraljica neumoljiva. Pojavila se na blagoslovu u kapeli Svetog Džordža.

Na samom venčanju, Kamili se nije obratila nijednom, a pre toga zabranila im je veliko venčanje i naredila da sve mora biti jako skromno. S vremenom se pomirila s njihovim brakom, ali s Kamilom još uvek komunicira samo ako je potrebno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs