Kćerka Branislava Lečića

Ana Lečić OTKRILA DETALJE SA SNIMANJA: Snimili smo DVA KRAJA DARE IZ JASENOVCA! Evo o čemu je reč!

Gostujući na televiziji K1, kćerka Branislava Lečića, Ana Lečić je pričala o svojoj ulozi u filmu Dara iz Jasenovca

Šuška se
13:03h Autor:
Ana Lečić OTKRILA DETALJE SA SNIMANJA: Snimili smo DVA KRAJA DARE IZ JASENOVCA! Evo o čemu je reč!
Foto: Printscreen/youtube/101studio

Ana Lečić (23) je glumica i kćerka našeg glumca Branislava Lečića. Gledali smo je u filmu Dara iz Jasenovca gde je igrala Božicu, jednu od tri krvoločne upravnice logora smrti u Jasenovcu.

Gostujući na televiziji K1, Ana je ispričala kako je uspela da odglumi zlotvora na filmu:

"Snimali smo 5 dana, pa smo pravili pauzu, pa smo opet snimali. Bukvalno sam plakala kada je trebalo da opet odem na snimanje. Govorila sam: ne mogu! Ne mogu! I nije da sam nezahvalna - veoma sam zahvalna, ali je strašno teško.

Kada sam jednom izašla sa seta samo sam rekla: Muka mi je od ove Božice. Muka mi je od nje," ispričala je Ana.

Na pitanje novinara, kako je uspela da uđe u tako zahtevan lik, Ana je ispričala:

"Na zidu je bilo ispisano: "Red, rad i disciplina!" I tada sam shvatila: pa ova devojka ništa drugo ne zna. Ona misli da će tako biti korisna, tako što radi ta nedela i ništa ne razmišlja."

Ana se prisetila i Biljane Čekić i njene uloge Dare:

"To dete je neverovatno. To je jedna mala devojčica koja je vesela i mila i koja se igra sa društvom, a onda uđe u set i samo vidiš "zver". Vidiš taj fokus, tu glumu. Ona je neverovatna. To nikad niste videli. To je neverovatno. Toliki talenat!"

Ana je priznala da su je neke njene drugarice pozvale, nakon što su odgledale filmu pa su joj rekle kako su besne na nju i da ne žele da je čuju ili vide neko vreme:

"Drago mi je što sam uspela to tako da odigram da su mi ljudi poverovali. Snimili smo dve verzije kraja filma: u jednoj verziji ubijam Daru, a u drugom ona živi. Prikazali smo ovu drugu, jer bi gledaocima bilo previše da je Dara na kraju umrla, " otkrila je Ana.

O ulozi Božice pričala je za ostale medije:

"Mislim da su oni baš to i hteli. Kontrast. Lik anđela, mozak đavola. Te devojke su postojale, nisu izmišljeni likovi. Bile su njih tri, Maja, Božica i Nada. Bile su mlade, mojih godina, i neverovatno monstruozne, a imale su mila lica. Blag osmeh. Možda su zato mene odabrali.

Da biste odigrali lik, morate da ga razumete. Čak i ne moram da ga opravdam u potpunosti. Jer, ona je zla pa je zla. Ali, moram da je razumem. I tu se svim sredstvima služim kako bih u tome uspela. Iskreno, još uvek se rvem sa svojim likom."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs