Neverovatno

Ponižavajuće i odvratno: Ovako kraljevska porodica testira kandidate za posao u palati!

Pored spremnosti na putovanje i vrhunske diskrecije, kandidatima se postavlja i jedan "suptilan izazov"

Šuška se
Autor:
Ponižavajuće i odvratno: Ovako kraljevska porodica testira kandidate za posao u palati!
Foto: Profimedia

Svako malo ukaže se prilika za rad za kraljevsku porodicu, bilo da kraljica traži osoblje u dvorcu Vindzor, bilo da se princ Čarls nada savršenom zaposlenom koji će mu pomoći s organizacijom radnog vremena. Ali, obožavaoce supružnika princa Vilijama i Kejt Midlton razveselila je nedavna vest da zapošljavaju novog člana osoblja koji će im pomoći da održavaju dom u palati Kensington.

Ponuda za posao oglašena je na službenim web stranicama Kraljevskog domaćinstva i opisana je kao uzbudljiva prilika za rad za kraljevski par i pridruživanje pozitivnom timu i veselom radnom okruženju. Naravno, postoji određeni kodeks ponašanja kojeg se svi prijavljeni za ovaj posao moraju pridržavati dok rade za vojvodu i vojvotkinju. Bitno je da pokažu spremnost za putovanje, jer par često provodi vreme u svojoj rezidenciji u Norfolku, s njihovo troje dece.

Ali, postoji i jedno posebno strogo pravilo kojeg se budući potencijalni zaposleni kraljevske porodice moraju pridržavati. Prema rečima bliskih izvora, u kraljevskoj porodici postoji nulta tolerancija na ogovaranje, a u oglasu za posao piše da pojedinci moraju biti izvrsni u "održavanju poverljivosti i diskreciji".

Trejsi Vatermen, kraljevska šefica zapošljavanja, takođe je otkrila da postoji "suptilan izazov" kojim se odlučuje koji će kandidat dobiti posao.

"Jedan od testova koje volim da radim, kako bih proverila ima li kandidat potencijalno oko za detalje, jeste postavljanje mrtve muve, bilo u kamin ili na tepih. Jednom kad se postavi mrtva muva, uvedem kandidata u sobu. Uvodim ih prilično polako, dajući im priliku da pogledaju šta imamo u sobi. Dovodim ih do kamina i ističem kako smo dobili predivan novi kamin. U ovom trenutku očekujem da će videti mrtvu muvu i nadam se da će je pokupiti. To je sjajan test, možda će od deset ljudi polovna kandidata primetiti muvu. Jedan od deset će se sagnuti i pokupiti je. E, osoba koja to uradi, idealna je za ovaj posao", otkrila je Vatermen, a Britanci su kratko rekli šta misle o tome:

"Ovo je jadno, ponižavajuće i sramotno. Ljude testirati po tome hoće li videti muvu i pokupiti je, grozno".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs