Dve najverovatnije opcije

Kome će pripasti nasledstvo Karla Lagerfelda: 172 miliona dolara odlazi mački ili kumčetu (11)?!

Budući da se nikada nije ženio niti imao decu, biće zanimljivo saznati koga je naveo kao naslednika u testamentu

Šuška se
14:35h Autor:
Kome će pripasti nasledstvo Karla Lagerfelda: 172 miliona dolara odlazi mački ili kumčetu (11)?!
Foto: AP / Christophe Ena

I dok modni svet i dalje tuguje zbog odlaska neponovljivog ekscentrika Karla Lagerfelda, već su krenula nagađanja oko toga ko bi mogao da nasledi njegovo bogatstvo, koje se procenjuje na oko 172 miliona evra!

Budući da se nikada nije ženio niti imao decu, biće zanimljivo saznati koga je naveo kao naslednika u testamentu.

Prema mišljenju javnosti, dve opcije su najverovatnije.

Prva na koju su pomislili jeste birmanska mačka Šupet, koju je Lagerfeld nazivao svojom jedinom, pravom ljubavlju i često govorio kako bi, da je to moguće i legalno, zasigurno nju i oženio. Šupet je tokom svog života s Lagerfeldom navikla na raskošan život i luksuz, a i sama je zaradila već 2,8 miliona evra!

"Još uvek ne postoji mogućnost braka ljudi i životinja... Nikada nisam mislio da ću se toliko zaljubiti u jednu mačku. I sam jako ličim na nju, mi smo poput starog para", rekao je svojevremeno dizajner o mački koja živi u svom ličnom apartmanu, putuje privatnim avionima, a ceo svoj život jela je zajedno s kreatorom za stolom i to iz Gojard kristalnog posuđa.

Zbog nje je Karl angažovao dve žene koje su plaćene samo da brinu o mački i prave joj društvo kada "tatice", kako je samog sebe nazivao, nema u blizini, ali i ličnog kuvara i frizera.

Napustio nas je modni mag, ali ostavio je neizbrisiv trag: 20 legendarnih izjava po kojima ćemo ga zauvek pamtiti!

"Čak i kada spava, ona ne želi da bude sama. Ona je prava dama koja ima svoje pomagače koji moraju da se igraju s njom i brinu o njoj, njenoj predivnoj beloj dlaci, njenim tretmanima za oči i zabavljaju je. Ona je centar sveta, a kada je vidite, znaćete i zašto", govorio je kreator.

Koliko je bio zaluđen mačkom govori i činjenica da joj je Lagerfeld otvorio profile na Tviteru i Instagramu, a ima čak i stranicu na Vikipediji. Da će upravo njoj ostaviti barem deo bogatstva govorio je još prošle godine u jednom od intervjua. Ono što je i dalje nepoznanica, osim raspodele imovine, jeste i Lagerfeldova odluka kome je poverio ulogu da brine o njegovoj voljenoj mački.

Nagađa se da će, osim mačke, deo zasigurno naslediti i 11-godišnji Hadson Kronig, kome je Karl Lagerfeld bio kum na krštenju. Reč je o dečaku kojeg je Lagerfeld angažovao za svoje revije još kada je imao samo dve godine, a kasnije bez njega nije mogla da prođe nijedna. Uz oca Breda Kroniga, koji je bio kreatorova muza i model, ali i jedan od "Karlovih dečaka", član grupe elitnih muških modela koji su život podredili slavnom dizajneru, putujući s njim po svetu, a Lagerfeld ih je zbog toga obasipao skupocenim poklonima.

Iako se oženio Nikol Boletijeri, ćerkom teniskog trenera Nika Boletijerija, i sa njom 2008. dobio sina Hadsona, umesto života s njom, Kronig je odlučio da će sa sinom putovati svetom kao pratnja Lagerfeldu, koji je dečaku postao i kum.

Nije trebalo dugo vremena da dizajner dođe na ideju da malenog Hadsona Kroniga angažuje kao modela, prvo na snimanju za nemački Vog, a potom je u jesen 2010. dobio priliku i debitovao na Šanelovoj reviji, hodajući tik uz svog oca po pisti u Parizu. Koliko je bio oduševljen dečakom govori i to da je jednu izložbu fotografija i Šanelovu knjigu posvetio upravo njemu.

Rođen u bogatstvu, u ratu gladovao, ljubav svog života delio sa Iv Sen Loranom: Burna životna priča Karla Lagerfelda! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs