Ne štede uopšte!

Za mesec dana blizu 6.000 eura: Toliko prva dama Francuske i predsednik Makron troše na oblačenje!

Bridžit Makron košta puno državu, ali Emanuel ipak prednjači

Star look
Autor:
Za mesec dana blizu 6.000 eura: Toliko prva dama Francuske i predsednik Makron troše na oblačenje!
Foto: Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron i prva dama Bridžit poznati su kao vrlo doteran par na političkoj sceni. Trud koji ulažu u svoj izgled, prema najnovijim saznanjima, košta poreske obveznike u Francuskoj nenormalno.

Kada kog pogledate bračni par Makron možete primetiti da su skladno obučeni, a prva dama Francuske ne izlazi na dužnost i bez prikladne šminke i frizure. Upravo zato svrstavaju ih i na listu najatraktivnijih parova na svetskoj političkoj sceni.

Sve to moguće je zahvaljujući ličnim asistentima koji pomno paze na njihov fizički izgled.

Vatreni minić Bridžit Makron (64): Ceo svet priča o modnom izboru prve dame Francuske! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali francuski mediji došli su do podatka kako sve to njihovu državu košta 5.200 eura na mesečno. Zanimljiva je činjenica i da se iz proračuna izdvaja 278.750 eura godišnje za stil i izgled prve dame, Bridžit Makron, dok njen suprug Emanuel, troši puno više, tačnije 440.000 eura godišnje za iste potrebe.

Predsednički par na raspolaganju ima ličnog frizera i šminkera koji mora da bude stalno na raspolaganju, a pogotovu u vreme važnih poseta. On posebno brine da francuska prva dama uvek ima uredno isfeniranu frizuru. Bridžit Makron poznata je po svojim zlatnim pramenovima, a već godinama je verna identičnoj frizuri, kratkom bobu sa šiškama koje zavisno od situacije začešlja na stranu ili ravno.

Melanija Tramp u pink koktel haljini od čipke: Besprekoran izgled prve dame! (FOTO)

foto: Profimedia

"Uvek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju decu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije", priznala je Bridžit Makron još u prošlogodišnjem intervju-u za magazin Elle.

Podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i spoljašnji izgled predsednika i njegove supruge, razljutila je francuske poreske obveznike, čija minimalna plata iznosi oko 1500 eura.

Zaveo najlepšu ženu Holivuda, pa sad skupo plaća: Ljubavna priča kao iz španske serije! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs