TRNOVIT PUT

ZBOG IZGLEDA JE GODINAMA MALTRETIRALI, HTELA DA SE UBIJE, A ONDA JE UPOZNALA NJU:Danas zarađuje milione i živi svoj san!

Ona je pomerila granice sve granice u svetu mode

Star look
Autor:
Foto: Profimedia

Ona je uspela da promeni celu modnu industriju i da pozirivno utiče na sve one koji se bore sa problemom samopouzdanja.

Tokom ranijih decenija u modnu industriju su mogle da uđu devojke koje su odgovarale strogim kalupima koje je ta industrija nametala. Pistom su mogle da koračaju samo one sa pravinim crtama lica poput Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Hajdi Klum.

Pravila su se drastično promenila poslednjih godina

Sve je počelo sa plus sajz modelima koji su danas na vrhu liste najplaćenijih modela, a pojavom Vini Harlou priča je dobila potpuno novu dimenziju.

Ona je učestvovala u emisiji "Top model", a njen plasman je sve ostavio u čudu, ali i oduševio, jer je to bio znak da su svetom mode zavladali novi standardi. Standardi koji slave sve oblike ženske lepote i nisu strogi prema manama.

Naime, Vini, čije je pravo ime Šantel Braun-Jang od rođenja boluje od kožnog oboljenja. Vitiligo se manifestuje depigmentacijom određenih delova kože.

Zbog tog svog “nedostatka” od malih nogu, tačnije od četvrte godine života, bila je meta zadirkivanja i maltretiranja, a kao tinejdžer je pokušala sebi da oduzme život.

Međutim, njen život se preko noći promenio. Naime, Vini je 2014. godine na Instagramu otkrila čuvena manekenka Tajra Benks.

ODRASLA U SIROTIŠTU,IZGUBILA LJUBAV SVOG ŽIVOTA,ĆERKA JOJ ZADALA TEŽAK UDARAC:Život najpoznatije dive je kao film!(FOTO)

Vini Harlou
foto: Profimedia

Kaže da je naučila da u najtežim trenucima treba ostati najači. "Shvatila sam da se sve može prebroditi i umesto da se skrivam od svih, rešila sam da izađem i ponosno pokažem svetu sebe, sa svim svojim manama."

O svom stanu je prvi put progovorila 2011. godine, a pojavljivanjem u emisiji "Top model" su joj se otvorila mnoga vrata.

"Ne obazirem se više na tuđa mišljenja. Lepa sam i to znam. Slavite svoje jedinstveno telo danas i svaki dan", napisala je 25-godišnja manekenka na društvenoj mreži Instagram pozivajući žene da pokažu svoja tela sa svim svojim nesavršenostima.

GODINAMA KRIO DA JE GEJ, IMAO 500 LJUBAVNIKA, DROGA I ALKOHOL GA PRERANO OTERALI U SMRT: Buran život slavnog muzičara!

Vini Harlou
foto: Profimedia

Pravi primer i uzor

Osim što je dokazala da se u svetu u kojem su vladala stroga pravila, granice mogu pomeriti i uspeti, pokazala je i da je moguće skrenuti javnosti pažnju na određene probleme. Ukazivanjem na probleme kao što je nasilje koje je ona sama doživela uspela je barem malo da natera javnost da se zapita i razmisli o ovom problemu.

Pravi je primer mladim devojkama kojima se nameće mišljenje da će jedino biti dovoljno dobre ukoliko su savršene.

"Ne volim granice i trudim se da ih svakodnevno pomeram, ali ne volim da na mene gledaju kao na uzora, jer ja to nisam. Ja sam samo mlada žena koja se puno smeje, puno psuje i uživa u svakodnevnim iznenađenjima koje nam život pruža", rekla je Vini.

Iako se ostvarila u ulozi manekenke i postala slavna, kaže da se još uvek susreće sa negativnim komentarima, ali da je razlika što je sad svesna sebe i svojih kvaliteta i da oni više nemaju tu moć da je povrede.

IZA ČAROBRNOG OSMEHA, KRIJE SE OGROMNA TUGA: Mlada izgubila roditelje, sestra izvršila samoubistvo, preotela tuđeg muža!

Negativan susret sa jednim fotografom joj je ostao u sećanju. "Nakon revije na londonskoj nedelji mode u bekstejdžu mi je prišao jedan fotograf i rekao da ima viziju mene i savršene fotografije. Reč je o zaista slavnom fotografu i htela sam da čikrm šta ima na umu. On me je odveo do pozadine na kojoj je bila tapeta koja imitira kravlju kožu. Jedino što sam mu rekla nakon toga je: Ti si totalni idiot!"

Nakon što su joj brojni prijatelji i obožavatelji pružili podršku, obratila se ponovno javnosti rekavši: "Dosta mi je više priča o mojoj koži. Zaista mi je dosta. Nadam se da će me jednog dana neko pitati nešto što nema veze sa vitiligom. Pa, ljudi moji, ja sam puno više od kože!"

Iako je danas jako uspešna i zarađuje milione, kaže da je slava nije promenila i da sasvim normalna devojka.

Svoje strahove i problem sa samopouzdanjem je uspela da prebrodi, jer je imala dovoljno snage da se suprotstavi onima koji su je omalovažavali. Ona je pravi primer kako se i najveće nepriike mogu pobediti i iz njih izaći kao pobednik samo ako imate bare mrvu hrabrosti.

NAJLEPŠE OČI HOLIVUDA ZATVORILE SU SE U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA: Tragičan život i mučna smrt Odri Hepbern!(FOTO)

Predrasude o vitiligu:

Mnogi misle da je ovo oboljenje prelazno, pa se dešava da mnogi izbegavaju kontakt sa ovim osobama, što je daleko od istine. Ovo kožno oboljenje se može i smanjiti, pa čak i trajno zaustaviti ukoliko se podrvrgnete pravoj terapiji i koristite prave kreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...