spremna za nove izazove

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

Lepa voditeljka otkrila je i da joj muškarci veoma retko prilaze

Celebrities
00:04h Autor:
Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Marija Kilibarda (38) važi za jedno od popularnijih tv lica na medijskom nebu Srbije, gde uspešno korača punih 17 godina.

Publiku je osvojila spontanošću, pozitivnom energijom i šarmom vodeći kviz "Bingo", a nakon toga su se nizale emisije koje su je vinule u sam vrh televizijskog novinarstva.

Gledaoci je ipak, najviše poistovećuju sa šou programom "Tvoje lice zvuči poznato", čiji je domaćin bila tri sezone.

U ekskluzivnom razgovoru za Stil govori o novoj emisiji, otkriva šta bi promenila u svojoj karijeri, čega se prezasitila i da li joj prilaze muškarci.

Da li vam je nedostajala televizija tokom ove pauze?

"Više nego što možete da zamislite. Televizija je moja prva i najveća poslovna strast i ljubav".

Tvoje lice zvuči poznato: Marija Kilibarda i Petar Strugar voditelji šoua

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Koliko se nova emisija razlikuje od prethodnih angažmana?

"Drugačija je od svih prethodnih 20-ak koje sam radila i verujem da će se ovaj put publika više fokusirati na životne priče naših preduzetnika i razvijanje njihovih malih biznisa nego na voditeljku.

Priče koje ćemo pričati sigurno će motivisati mnoge da se odvaže da pokrenu realizaciju svojih ideja i naprave možda od svog hobija posao od kojeg ce moći i da žive. Ne sumnjam u pozitivan odjek kada startuje sa emitovanjem.

TLZP: Marija Kilibarda otkriva ko je zaslužan za dobru atmosferu na snimanju! (FOTO)

foto: Damir Dervišagić

Da li imate tremu pred povratak?

Ne, skoro nikada je nemam. Imam samo lep osećaj uzbuđenja kao i pred svaki novi početak i da čujem reakcije publike. Dosta toga smo već snimili, tako da sam već neko vreme posvećena tome. Pred novu godinu biramo najboljeg, odnosno ekipu koja će osvojiti laskavu titulu za "hit proizvod". Dosta sam vam otkrila!

Iza sebe imate bogatu karijeru. Sada kada se osvrnete, da li biste iz ove perspektive nešto promenili?

Promenila bih nekoliko stvari. Sa ove distance znam zašto emisija "Žene" nije duže zaživela, a bila je onoliko korisna i potrebna u domaćem televizijskom sadržaju. Generalno sam prezadovoljna kako se moj put razvijao i zahvalna kosmosu što imam mogućnost da radim posao koji obožavam.

Deca znaju najbolje: Marija Kilibarda je nedavno napunila 38 godina, a sada je otkrila kakvu hit čestitku je dobila! (FOTO)

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Imate 38 godina, a zračite energijom i lepotom kao na početku karijere. Kako izgleda sada u tim godinama kada razmišljate, donosite odluke, volite i patite u odnosu na pre 10 godina?

"Hvala na divnim rečima. Zaista je do stanja duha, a ne do brojeva u ličnoj karti. Nekada preozbiljno shvatam život i analiziram sve do besvesti, a nekada sam kao devojčica, igram se i nemam nikakve projekcije, već samo uživam. Volim da citiram Marčela kada kaže "Čuvajmo decu u sebi".

Marija Kilibarda: Zlatiborsko jutro i NLO! (FOTO)

foto: Kurir/Damir Dervišagić

U odnosu na onu Mariju od pre decenije, ova je restriktivnija, samosvesnija, ponekad zabrinutija, ali i dalje voli iste ljude kao i pre 20-30 godina i oni joj kažu da je ista kao i tada. To mi mnogo znači da zadržim svoje suštinsko biće, ali da ne budem isključiva zbog ideje o doslednosti, već da u hodu menjam principe u skladu sa iskustvima i svim onim izazovima i testovima na koje me život stavi.

Da li se plašite starenja, bora i svega što godine nose?

"Ne. Bore se lako mogu rešiti ko ima problem sa istim, a kada pričamo o godinama - pomislim samo na to kako bi bilo lepše da sam kao mlađa postala majka, kao moja mama. Ipak, sve valjda dolazi onda kada treba, sve ima svoj pravi tajming".

Marija Kilibarda: Pet vežbi za super liniju

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Šta biste sve pretrpeli zarad lepote i vitalnosti?

"Ne moram ništa da trpim. Zadovoljna sam trenutno svojim izgledom. Sve ono što mi je smetalo i činilo da se ponekad osećam manje lepom sam rešila u svojoj glavi, a ne na njoj ili na licu.

Kako održavate liniju, da li je za vašu figuru zaslužna genetika, fizička aktivnost ili stroga disciplina?

"Ne održavam je baš nešto posebno. Nemam standardnu kilažu, variram po 15 kilograma i znam koliko to ne valja. Imam strije, pa otežavam svojoj kičmi koja pati od diskus hernije, ali moj ludi karakter je takav. Idem iz krajnosti u krajnost i nekada uhvatim fin kontinuitet sa treninzima i lepo se hranim, idem redovno na masaže, a nekada sam pasivni hedonista. Imam sjajnu genetiku koju sam u nekoliko navrata ozbiljno izazivala na dvoboj, pa ne smem ni da pomislim šta bi bilo da mi ona nije bila saveznik.

Marija Kilibarda: Atkinsonova dijeta je bila velika greška!

foto: Vladimir Sporčić

Važite za jednu od najlepše odevenih žena na javnoj sceni. U čemu je tajna vašeg besprekornog stila?

"Samo se osećam udobno u onome što nosim. Hvala na komplimentu, ali nisam opterećena modom nešto posebno. Imam neke pasije, kao što je kupovina ešarpi, ali generalno- stil mi odoleva trendovima i uvek je bio sportsko elegantan.

Publika vas viđa i u elegantnim haljinama i u kežual varijantama. Šta više ide uz vaš senzibilitet?

"Uglavnom ovo drugo. Vidim po svojim prijateljicama koje se ne bave javnim poslom da jedva čekaju da budu u prilici da se našminkaju kod profesionalnog šminkera i obuku svečano, dok ja jedva čekam, baš zbog prirode svog posla, da budem u džinsu i dukserici bez laka u kosi i scenske šminke. Prezasitila sam se skockavanja.

Baš je briga šta će ko da misli: Marija Kilibarda otkrila koliko novca daje za haljine!

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Šta nikada ne biste obukli?

"Dekolte na ivici incidenta, što bi rekla moja draga Nataša Ristić. Seksepil ne podrazumeva više kože nego tekstila, ako je cilj biti seksi, to osoba može da istakne i u uskoj rolci, pogledom i stavom.

Da li vam se desilo nekad da promašite stajling na televiziji?

"Bilo ih je i to ne malo. Omašila sam više puta, a ponekad i poneki stilista".

U kom odevnom komadu vam je muškarac najmuževniji?

"Kad vam je neko seksi i privlačan kao osoba i energija onda ti je on seksi i privlačan i u trenerci i u odelu i u pidžami".

Da li vam muškarci prilaze?

"Jako retko".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs