Unajmi princa

Princ Čarls u centru novog skandala: Uzimao ogroman novac od turskog milijardera optuženog za prevaru! (FOTO)

2001. godine Uzan je bio pod istragom za reketiranje, a dve američke kompanije traže da im vrati 2,7 milijarde dolara

Celebrities
11:38h Autor:
Princ Čarls u centru novog skandala: Uzimao ogroman novac od turskog milijardera optuženog za prevaru! (FOTO)
Foto: AP / Alastair Grant

Možda se čini kao da je do britanske kraljevske porodice nemoguće doći osim ako od rođenja niste deo "kul" ekipe plave krvi. Ali, to baš i nije potpuna istina. Naime, kako dokazuje poslednji primer, do pažnje prinčeva i vojvoda možete da dođete ako imate debeli bankovni račun.

Britanski tabloidi pišu da je princ Čarls (69) primio 200.000 funti od turskog milijardera koji je kasnije osuđen za prevaru. Sve što je Kem Uzan hteo je da supruga i on sede pored princa Čarlsa i Kamile Parker na zvaničnoj večeri, zajedničku fotografiju i da mu kraljevska porodica pošalje čestitku za Božić.

Kamila Parker, glavni krivac za nove probleme u kraljevskoj porodici: Haos uoči Harijevog venčanja! (FOTO)

foto: Profimedia

Naravno, Čarls ništa nije lično dogovarao. Uzan se obratio prinčevom ličnom asistentu Majklu Fosetu koji je i postavio cenu od 200.000 funti, koje su uplatili fondaciji princa Čarlsa koja se bavi promovisanjem arhitekture, urbanog dizajna i dizajna.

I svaki put kad bi hteo da sedne pored princa i da osigura da njegova fotografija izađe u svetskim medijima, Uzan bi uplatio 200.000. Ali, niko iz Bakingemske palate nije uradio domaći zadatak, a da jesu shvatili bi da je već 2001. godine Uzan bio pod istragom za reketiranje i da dve američke kompanije traže da im vrati 2,7 milijarde dolara.

Gde su kraljica i princ Čarls bili na 20. godišnjicu Dajanine smrti: Pokušali da pobegnu od javnosti! (FOTO)

foto: Profimedia

Sa suprugom je nastavio da dobija pozive na Čarlsove večere, ali 2003. godine njegov ugled bio je uništen - osudili su ga na zatvor u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u zbog prevare.

Smesta je prestao da dobija pozivnice za kraljevske događaje, ali mnogi su primetili da se to Čarlsu događa prečesto. Naime, budući kralj navodno je prilično naivan i prelako veruje ljudima. Nakon incidenta s Uzanom princu su zabranili da "prodaje" mesto pored sebe na večerama i sve se prepustilo protokolu kako bi se sprečila dodatna šteta za kraljevsku porodicu.

Revolucija u kraljevskoj porodici: Kako princ Džordž i princeza Šarlot već krše strogi protokol! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs