i dalje se bori sa porocima

IMAO JE 15, A ONA 28 KADA SU OTPOČELI ROMANSU KOJA MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: "Niko mi nije rekao da je to loše za mene"

Edvard Furlong (45), koji je sada najpoznatiji po skandalima, još kao dete zablistao je u glumačkom svetu, svi su mu prognozirali veoma uspešnu karijeru. Međutim, njegov životni put je otišao u potpuno drugom smeru...

Celebrities
09:46h Autor:
IMAO JE 15, A ONA 28 KADA SU OTPOČELI ROMANSU KOJA MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: "Niko mi nije rekao da je to loše za mene"
Foto: Profimedia

Glumac Edvard Furlong sa samo 13 godina dobio je ponudu koja mu je obeležila karijeru - ulogu dečaka Džona Konora u filmu "Terminator 2: Sudnju dan". A u danima kada je bio velika zvezda u usponu desilo se nešto što će ostaviti neizbrisiv uticaj na njega za čitav život. Danas je neprepoznatljiv, u medijima se retko pojavljuje, a poroka nikada nije uspeo da se oslobodi.

Ovo ostvarenje donelo mu je svetsku slavu, novac i MTV nagradu za najboljeg debitanta godine, ali i mnogo izazova, na koje nije umeo najbolje da odgovori.

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Da je slava mač sa dve oštrice pokazuje i sudbina ovog glumca. Naime, dobivši veoma mlad ulogu u kultnom filmu, osim lepih momenata popularnosti, doživeo je i velike probleme sa zakonom, kao i sa narkoticima i alkoholom. Međutim, iako je dugo pokušavao da prevaziđe zavisnost, sa tim porocima i dalje traje borba.

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Sa druge strane, dok je snimao "Terminatora 2" dogodila se situacija koja mi je obeležila ceo njegov život. A ono što dodatno šokira je činjenica da na to Holivud uopšte nije odreagovao.

Šta se, zapravo, dogodilo?

Kako je imao mnogo obaveza oko snimanja filma, Edvard je morao da izostaje iz škole. Produkcija je zato zaposlila učiteljicu koja je mladim glumcima držala časove, kako ne bi propuštali previše. Izbor je pao na Džeklin Domak. Ptotom je Furlong, dve godine kasnije, snimao filma "Naš dom", na kom je ponovo Domakova bila njegova tutorka.

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Jednom prilikom režiser Toni Bil ušao je u učionicu i video kako se učiteljica rve s Furlongom, koji je u tom trenutku imao 15 godina, dok je ona imala 28. Sumnjičav i oprezan, Bil ju je odmah otpustio.

Međutim, tetka i teča mladog glumca, koji su ga odgajali, nisu videli ništa neobično u ponašanju Džeklin Domak i angažovali su je kao Edvardovu privatnu nastavnicu.

Ali, dok je Edvard snimao film "Brainscan" u Montrealu, njegova tetka zabrinula se, jer je mnogo vremena tinejdžer provodio sa svojom učiteljicom.

Edvard Furlong
foto: Profimedia

Takođe, producent Mišel Roj otkrio da u to vreme nije bilo nimalo prijatno raditi s dečako, zbog stalnog sukobu sa starateljima. U roku od 48 sati pokrenuo je sudsko ročište za rešavanje pitanja starateljstva nad Furlongom, a njegovi teča i tetka su oterani sa seta, dok je njegova majka ponovo bila njegov zakonski staratelj.

Ubrzo nakon toga, Edvard se uselio u dom svoje učiteljice Džeklin Domak, a par je objavio da je u vezi, iako je ona bila 15 godina starija od njega. U međuvremenu, Kalifornija je unela izmene o zakon o silovanju po kom se omogućuje krivično gonjenje odraslih žena koje imaju odnose s maloletnicima. Edvardov teča Šon Furlong je podneo tužbu protiv Džeklin Domak, ali kako je dečak ostao nem na sve optužbe, trud je bio uzaludan.

Edvard i Džeklin su potom otišli u Njujork, gde je on snimao film "Mala Odesa", a tinejdžer je pozvao majku da joj kaže da na set ide bez nje. Domakova je tada dala izjavu za medije u kojoj se nije bavila onim uznemirujućim aspektom njihovog odnosa, već je pričala samo o poslu.

– Pomažem Ediju u menadžerskim stvarima. Želim da budem jasna: ja ne radim za njega. Nije tu uključen nikakav novac. Ja mu samo pomažem. A to se ponekad "zabrlja" u štampi – rekla je svojevremeno.

Edvard je sa 16 godina podneo zahtev za emancipaciju maloletnika, kojim se dete pre punoletstva oslobađa kontrole roditelja ili staratelja.

Mislim da je prokleto kul što imam 29-godišnjakinju. Ali što se tiče generacijske stvari, Džeki i ja stalno pričamo o tome. To je osetljiva tema, ali istovremeno ne možeš ništa kad voliš nekoga – rekao je on.

Da njihova veza i nije bila tako sjajna pokazuje i činenica da je posle jedne rasprave 1995. godine Džeklin Domak bila uhapšena u Los Anđelesu. U policijskom izveštaju je tada bilo navedeno da je učiteljica "bila borbena i vikala psovke, počela da šutira i grdi policajce". U tom incidentu je slomila i prst i podnela tužbu protiv policije, a tri godine kasnije dobila nadoknadu od 150.000 dolara.

Edvard i Džeklin raskinuli su 1998. godine, a ona je naredne podnela protiv glumca tužbu za nasilje. Optužila ga je da ju je pretukao i da joj nije platio to što je radila kao njegov menadžer, pa je zahtevala 15 odsto njegove zarade u protekle dve do tri godine.

– Kada bih mogao da izbrišem tu vezu, uradio bih to. Problem je u tome što mi niko nije rekao da je to loše za mene – zaključio je Edvard 2006. godine.

Koliko se glumac promenio pogledajte u galeriji ispod:

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs