NAJINTELIGENTNIJE ZVEZDE

BIĆETE U ŠOKU KADA ČUJETE KO IMA IQ KAO AJNŠTAJN I STIVEN HOKING: Ovo su najinteligentnije zvezde Holivuda!(FOTO)

Holivudske zvezde pune su iznenađenja...

Celebrities
Autor:
BIĆETE U ŠOKU KADA ČUJETE KO IMA IQ KAO AJNŠTAJN I STIVEN HOKING: Ovo su najinteligentnije zvezde Holivuda!(FOTO)
Foto: Profimedia

Oni nisu samo lepi i uspešni, već su i natprosečno inteligentni! Ove holivudske ličnosti poznate su po tome što imaju visoki IQ - a neki na listi će vas možda iznenaditi.

Trenutna definicija standardnih rezultata testa inteligencije kaže da oko dve trećine svih onih koji polažu testove dobijaju rezultate od 85 do 115, a samo pet procenata populacije ima rezultate iznad 125.

Među njima su i neka zvučna imena Holivuda, kojima je visok IQ svakako pomogao u izgradnji karijere.

Liza Kudrou

Svi znamo i volimo Lizu Kudrou iz njenih dana tumačenja lika Fibi Bufe u „Prijateljima“. Ima IQ 154 i diplomirala je na Vasar koledžu. Radila je sa svojim ocem, koji je naučnik, dok je pokušavala da postane glumica.

Bila je jedna od autorki njegove studije o verovatnoći da levoruki pojedinci razviju klaster glavobolje.

Dejvid Duhovni

Dejvid Duhovni ima koeficijent inteligencije 147. Diplomirao je na Univerzitetu Prinston 1982. godine u engleskoj književnosti. Njegova poezija je dobila počasno priznanje – nagradu Akademije američkih pesnika.

Magistrirao je na Univerzitetu Jejl i započeo doktorat, ali ga zbog glumačke karijere nije završio.

Natali Portman

Lepa glumica ima koeficijent inteligencije 140 – i oduvek je bila posvećena obrazovanju! Poznato je da je preskočila premijeru svog filma „Ratovi zvezda Epizoda I: Fantomska pretnja“ da bi učila za ispite.

Nakon toga, diplomirala je psihologiju na Univerzitetu Harvard. Takođe je pohađala postdiplomske kurseve na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Dva puta je objavljena u naučnim časopisima, bila je asistent na Harvardu i tečno govori preko pet jezika!

Madona

Dok je pohađala srednju školu, Madona je bila poznata po svom neobično visokom proseku ocena i svom čudnom ponašanju.

Navodi se da je njen koeficijent inteligencije 140, što uopšte nije iznenađujuće jer je uspela da opstane i ostane aktuelna tokom četiri decenije.

Ešton Kučer

Njegov IQ je 160 – isto kao i Stivenu Hokingu. Pohađao je Univerzitet u Ajovi i studirao biohemijski inženjering, ali je kasnije odustao da bi postao model.

Prvobitni cilj u karijeri mu je bio da otkrije lek za srčane probleme svog brata blizanca Majkla.

Džodi Foster

Džodi Foster je poznata po tome što je nadarena, jer je naučila da čita sa 3 godine. Tako da njen koeficijent inteligencije od 132 nije previše iznenađujući. Tečno govori francuski i engleski, dok razume italijanski, španski i nemački, iako ne govori ta tri jezika.

Diplomirala je s pohvalom na Univerzitetu Jejl, i to književnost sa tezom o Toni Morison. Dobila je titulu počasnog doktora likovnih umetnosti na Jejlu 1997.

Arnold Švarceneger

Švarceneger ima prijavljeni IQ 135. To ne čudi, jer je u Ameriku došao bez para i uspeo je da izgradi svoju imperiju.

Diplomirao je na Univerzitetu Viskonsin-Superior, sa diplomom međunarodnog marketinga fitnesa i poslovne administracije 1979.

Kventin Tarantino

Možda je napustio srednju školu, ali to uopšte ne znači da je Kventin Tarantino glup. Navodi se da ima IQ od 160, isti kao Albert Ajnštajn.

Šeron Stoun

Prelepa glumica ima IQ 154. Krenula je u školu ranije. Sa 15 godina je dobila stipendiju za koledž zbog dara za pisanje. Njene priče su objavljene u sedam ili osam časopisa.

Međutim, na kraju je napustila studije pre nego što je diplomirala, da bi nastavila karijeru modela. Međutim, Edinboro koledž, koji je pohađala, dodelio joj je počasnu diplomu 2007.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs