NE DAJ SE!

NAKON POBOLJŠANJA, SVE SE NAGLO PREOKRENULO: Glumac Marko Živić u kritičnom stanju -lekari se bore za njegov život!

Njegovo opšte zdravstveno stanje je jako loše, potvrdili su lekari iz klinike Dr Dragiša Mišović, gde je smešten poznati glumac.

Celebrities
Autor:
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Srpski glumac Marko Živić (49) u veoma je lošem, kritičnom stanju.

Prema najnovijim saznanjima, stanje poznatog dramskog umetnika naglo se pogoršalo u poslednja 24 sata, iako je sve vreme njegovo opšte stanje smatrano veoma lošim.

Saturacija kioseonika počela je rapidno da pada i svi parametri su mu veoma loši, posebno krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju mu je napravila bakterija koja je napala digestivni trakt.

- Izuzetno je slab i nije dobro. Stanje je veoma, veoma loše - potvrđeno je za Telegraf u KBC Dr "Dragiša Mišović".

Marko je u A bloku intenzivne nege, delu gde su smešteni pacijenti u najtežem stanju.

Podsetimo, Živić je već nešto više od dve nedelje u pomenutoj bolnici. Pre toga je iz iste bio pušten na kućno lečenje, nakon zarazavanja korona virusom, ali se vratio nakon pogoršanja zdravstvenog stanja.

Kako se pisalo u medijima pre par dana, Markovo stanje sa plućima bilo je bolje, međutim, situacija se naglo preokrenula na gore i glumac je priključen na mehaničku ventilaciju.

- I dalje ima obostranu upalu pluća. Stanje sa plućima je trenutno loše, ali stabilno, ali je njegovo opšte zdravstveno stanje veoma loše. Prima kiseonik - rekao je tada izvor za Telegraf.

Podsetimo, Marko je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želuca.

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - ispričao je jednom prilikom Živić.

- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. LEKARI, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim - rekao je glumac svojevremeno u emsijij "Preživeli".

Mesec dana posle intervencije igrao predstavu.

- Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže ali ja sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: "Je l’ može on da se smiri", a on im je samo rekao: "Ne. Ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori". I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje - ispričao je tada glumac.

Tokom svog oporavka vedrim duhom vrlo često bodrio i ostale bolesnike, mahom one koji su posustali u borbi za život.

- Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage - rekao je Živić tada.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...