Neverovatno

NAJLUĐE TVRDNJE O MIKU DŽEGERU (78): Spavao sa preko 4000 žena i jednim muškarcem! U grob će odneti OVU tajnu!

Roling Stouns su jedna od najpoznatijih i najuspešnijih rok bendova svih vremena. Ove jeseni su krenuli na turneju po Americi

Celebrities
Autor:
NAJLUĐE TVRDNJE O MIKU DŽEGERU (78): Spavao sa preko 4000 žena i jednim muškarcem! U grob će odneti OVU tajnu!
Foto: Profimedia

Ovo su zanimljivost o bendu za koje do sada niste čuli, ali i o njihovom frotmenu Miku Džegeru:

Njihov logo je inspirisala Kali, hinduistička boginja večite energije. Logo poznat kao "Jezik i usne" ili "Vrele usne", stvorio je Džon Paše, koji je sedamdeseti godina prošlog veka, dizajnirao logo i za druge muzičare.

Mik Džeger i Kids Ričards su bili učenici istog razreda, još u osnovnoj školi. Prvi zajednički nastup su imali 12. jula 1962. godine u Londonu.

1975. godine, Mik Džeger je razmišljao da napusti bend.

"Hteo sam da sviram samo 2 godine. Pretpostavljam da bi se bend jednog dana samo razišao. Nastavio bih da pišem i pevam, ali bih radije umro nego "Satisfaction" pevao u 45-oj godini."

Pored glasa, Mik Džeger je postao poznat i po izboru odeće na nastupima.

"Imao sam toliko groznih odevnih kombinacija. Ali u to vreme svi su to voleli, znate na šta mislim?" rekao je Mik Džeger 2016. godine.

Bjanka Džeger, Mik Džeger
foto: Profimedia

Mig Džeger je sebi odgrizao jezik. I to ne u "najboljim" trenucima divljanja sedamdesetih, pod dejstvom ko zna čega, već još kao klinac. Igrao je košarku, i slučajno se ujeo za jezik, odgrizao vrh i progutao ga. Ta nezgoda uticala je na njegov govor, samim time i glas dok peva.

Otišao je da se leči od zavisnosti od se*sa, pa smuvao terapeutkinju

Kada se upoznao sa Džeri Hol, imao je tri problema. Uzimao je heroin, i svakog dana je gutao LSD, baš svakog, i bio toliko "urađen" da mu je manekenka rekla da neće ići s njim u provod, dok se ne sredi. Džegeru je toliko bilo stalo do ove fatalne plavuše, da je zbog nje batalio drogu.

Ali ne i druge žene - bio je u punom zamahu zavisnosti od se*sa. Džeri je molila, preklinjala, pretila da će ga ostaviti, i na kraju uspela da ga natera da potraži pomoć. Verovatno je trebalo da pripazi da terapeut bude muškarac, pošto se Džeger "lečio" kod žene koju je, pogađate, smuvao i onda i sa njom imao intimne odnose od kakvih je trebalo da ga izleči.

Bio je oženjen...

...sad ćete vi reći "dva puta", a mi ćemo vam reći, grešite!

Oženio se glumicom iz Nikaragve, Bjankom Masijas, 1971. godine. Potrajalo je do 1978, a onda je ceo svet mislio da se oženio manekenkom Džeri Hol. Mislila je i sama Džeri, pa se silno iznenadila 1998. kada je htela da se razvede od Džegera, i kao razlog navela prevaru. Džeger je na sudu dokazao da njihov brak, odnosno "ceremonija vezivanja" sprovedena na Baliju, uopšte ne važi pred zakonom. Britanski sud se složio, i zakonski gledano, njih dvoje nikad nisu bili venčani, piše Mondo.

Peticija ga je spasla zatvora

Današnje peticije za oslobađanje ili pružanje podrške javnim ličnostima praktično potiču od njega. Davne 1967, policija je izvršila raciju na kuću Kita Ričardsa, i obojica su uhapšeni zbog posedovanja droge. Ričardsu je izrečena kazna od godinu dana, a Džegeru tri meseca zatvora, a kod njega su pronađeni samo stimulanti koje je legalno kupio u Italiji. Nakon ogromnog protesta javnosti, kazne su im ublažene.

Gde žive?

Početkom sedamdesetih, Stonsi su se preselili u Francusku, u znak protesta zbog visokog poreza u Engleskoj. I, zakonski gledano, nisu se "vratili" do danas - najveći deo njihovog poslovanja obavlja se u bankama u Holandiji i na Karibima.

Tajno je plaćao...

...advokate za slučaj ubistva i sahrane!

Džeger je, iako se za to tada nije znalo, platio advokate Sidu Višsu tokom suđenja za ubistvo njegove devojke Nensi Spangen 1978. godine. To je tek pre šest godina otkrio Džoni Roten u jednom intervjuu.

A pre osam godina, tajno je platio sve troškove sahrane bluz gitariste Hjuberta Samlina, člana benda Howlin' Wolf, koji Džeger obožava i koji je izvršio veliki uticaj na zvuk Stonsa.

Jedva su ga nagovorili da postane vitez

Kada je 2003. Džegeru ukazana počast, i dodeljena titula sera, Kit Ričards je otkrio da je on to isprva odbio.

"Vitezovi, titule, to zaista nije ono što Stonsi predstavljaju i zastupaju," rekao je on. Džeger se kasnije branio što je prihvatio titulu, rekavši da ga je tadašnji premijer Toni Bler "nekako ubedio" da je ipak prihvati.

"Sigurno misliš da je ova pesma o tebi"

Sigurno znate pesmu Karli Sajmon "You're so vain". Decenijama se priča o tome, kome je zapravo posvećena. Pominjani su Džeger, Voren Biti, Ket Stivens, Dejvid Bouvi... Sajmonova jeste bila u "šemi" sa Džegerom sedamdesetih, ali je porekla da je pesma o njemu. Džeger joj, ipak, peva prateće vokale na toj pesmi, iako nije zvanično potpisan.

Mrzi pesmu "Moves like Jagger"

Kada su 2012. Maroon 5 i Kristina Agilera snimili ovu pesmu, postala je ogroman hit, ali je Džeger mrzi. Iz dva neobična razloga.

"Najpre, kada neko objavi pesmu u kojoj se opisuje kako ja đuskam, moram da podignem svoj performans na viši nivo, i to mi stvara pritisak. Drugo, kada neko samo pomene moje ime u pesmi, ja od toga ne zaradim ni centa," rekao je on.

Spavao je sa 4.000 žena

Da, britanski mediji su zapravo izračunali da je toliko. Među njima su poznate glumice, manekenke, pevačice, a javnost već decenijama kopka da li je među njima i (najmanje) jedan muškarac - Dejvid Bouvi. Njih dvojica su, tokom godina, i potvrđivali, i demantovali da su imali odnose. Ovo je verovatno tajna koju će Džeger odneti u grob!

"Težak" je oko 325 miliona evra

Što nekako i nije mnogo, ako uzmete u obzir da je na sceni preko PEDESET godina. Poređenja radi, isto toliko novca ima Tejlor Svift, a Jay Z čak tri puta više.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs