emotivan snimak

TAD SMO VEĆ ČULI ZA LOŠE VESTI: Najemotivniji snimak na kom Seka Sablić plače dok sluša Tomu, a on je teši! (VIDEO)

Toma Zdravković bio je veliki prijatelj slavne glumice

Celebrities
16:38h Autor:
TAD SMO VEĆ ČULI ZA LOŠE VESTI: Najemotivniji snimak na kom Seka Sablić plače dok sluša Tomu, a on je teši! (VIDEO)
Foto: PrintscreenInstagram/domaca__kinematografija

Od smrti Tome Zdravkovića prošlo je trideset godina, a gotovo svakodnevno do javnosti i dalje stižu neki novi, malo poznati detalji iz njegovog života. Tako je, recimo, otkriveno da su Toma i Jelisaveta Seka Sablić negovali blisko, za mnoge možda i nesvakidašnje prijateljstvo.

O tome kako su se upoznali proslavljena glumica pričala je u emisiji „Kvadratura kruga“.

‒ Jednom prilikom Toma me je pozvao da budem gost na njegovom koncertu u „Sava-centru“. Bila sam iznenađena, ali sam prihvatila poziv i otišla. Prvi put sam prisustvovala jednom takvom koncertu i bila sam zaista fascinirana kako ljudi slušaju Tomu, koliko ga obožavaju. Slušali su ga mirno, pobožno, iako je on pevao narodne pesme, zabavne, kafanske.

Seka Sablić
foto: Dragana Udovičić / Kurir

Posle toga, Seka Sablić krenula je sa Tomom na turneju po Srbiji. Na koncertu u Kragujevcu publika ju je dočekala zvižducima, ali je on džentlmenski stao u njenu zaštitu.

-Izlazi Toma, staje pred mikrofon i ćuti. I sad, sva ona hala koja je urlala i zviždala polako se utišava. Mrtva tišina, kao u crkvi. On ćuti, drži dugu pauzu. Fenomenalno, prosto fascinantno. I onda im se obrati, kao maloj deci: „Sram vas bilo, sram vas bilo“. Na kraju je ispružio ruku ka meni i rekao: „Ovakva jedna žena, ovakva umetnica“. Mene sramota, bežim, a on opet ućuti, napravi veliku pauzu i nastavi da peva ‒ prisetila se Seka Sablić. ‒ Stvarno su ga obožavali. Bio je velika zvezda.

U Tominom društvu brojne javne ličnosti uživale su u pesmi. Seka je prokomentarisala snimak koji kruži mrežama, na kome ona plače uz njegovu muziku dok je on teši, i pojasnila šta se krije iza svega.

‒ Toma je bio voljen u „Ateljeu 212“. Voleo je bife i glumce, a i oni njega. Tada smo čuli za loše vesti. I sad mogu da se setim emocije i osetim nežnost koju sam za Tomu imala te večeri. Svega se sećam ‒ kazala je glumica o svom prijatelju koji je preminuo od raka prostate 1991. Imao je 51 godinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs