BOLNA ISPOVEST

MARKO ĐOKOVIĆ OGOLIO DUŠU: Mnogo sam patio! Hteo sam da budem kao Novak, ali uspeh nije došao! Nisam mogao da izdržim...

Nije lako biti brat svetski poznate ličnosti

Celebrities
Autor:
MARKO ĐOKOVIĆ OGOLIO DUŠU: Mnogo sam patio! Hteo sam da budem kao Novak, ali uspeh nije došao! Nisam mogao da izdržim...
Foto: Kurir/Dado Đilas

Marko Đoković, brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, u velikom intervjuu za španski "El Mundo" otkrio je da ga je jako bolelo to što je stalno bio u Novakovoj senci.

Marko ne krije da je prolazio kroz izuzetno težak period.

"Mnogo sam patio jer sam svu svoju sreću zasnivao na snu o postizanju uspeha na terenu, a on nije došao. Kao da to nije bilo dovoljno, imao sam sa sobom osobu koja ga je postigla, mog brata Novaka i bio sam opsednut postizanjem istog. Međutim, rezultati nisu dolazili i osećao sam se svakodnevno nesrećnijim. Možete reći da sam se bukvalno izgubio", iskren je Marko.

Mlađi brat srpskog asa priznaje da je nekada teško biti pored nekoga ko je toliko uspešan.

Marko Đoković
foto: Kurir/Dado Đilas

"Nisam mogao da izdržim to više. Bio sam u vrlo lošem stanju, a nisam dozvoljavao sebi da to i ispoljim, jer nisam želeo da drugi misle da sam tako slab. To je, nažalost, veoma uobičajeno. Mnogi ljudi koji pate emotivno to i kriju jer se stide toga", kaže Marko i dodaje:

"Trudio sam se da sakrijem svoja osećanja dok nisam stigao na teren. Sav bol i bes koji su bili unutra na terenu nisu mogli da se sakriju. Ono što ste u životu - to se vidi na teniskom terenu".

Marko je prevazišao probleme koje je imao. Godinama živi u Španiji gde sa čuvenim Pepeom Imazom radi na teniskoj akademiji u Marbelji. Đoković ne krije da mu je španski stručnjak pomogao da pronađe unutrašnji mir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs