14 GODINA OD SMRTI

UMORAN SAM OD SVEGA! OBRUČ ME STEŽE, NEMA POVRATKA: Poslednje reči Tošeta Proeskog! (VIDEO)

Prošlo je tačno 14 godina od smrti makedonskog pevača anđeoskog glasa

Celebrities
12:38h Autor:
Foto: Profimedia

Toše Proeski preminuo je 13. oktobra 2007. u 26. godini života, a tuga za njegovim preranim odlaskom ne bledi ni posle toliko vremena.

Njegovo poslednje obraćanje u javnosti mnogi su okarakterisali kao predskazanje tragedije.

26-godišnji Toše vozio se kao suvozač u svom automobilu na autoputu kod Nove Gradiške, kada je došlo do kobnog sudara.

Putovao je u Zagreb, na snimanje dva spota, a nekoliko sati pre smrti gostovao je u makedonskoj TV emisiji Vrteleška. Inače veseo i pozitivan, Toše je tokom razgovora bio vidno neraspoložen, umoran i ispričao je kako se teško nosi sa slavom.

Na pitanja voditeljke, odgovorio je:

Zar ne želiš malo da se skloniš od svega?

"Želeo bih da se malo trgnem od svega, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju... Svega mi je dosta", rekao je Toše uznemirenim glasom, odmahujući rukom preko glave, te dodao:

"Pravim greške kao svaki normalan čovek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat."

Život obeležen velikom tragedijom: Kraljica Maksima njenu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)

foto: Kurir / Dado Đilas

Pevač je rekao i da ima strah da ga devojke žele samo zato što je slavan, a ne gledaju kakav je zaista.

"Nije to prijatno... Ni novac, ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav... Znam koje su prave vrednosti. Želim takvu devojku."

Sve svoje slobodno vreme poslednjih meseci koristio je da ode u Kruševo i druži se sa starim prijateljima, kojih je imao puno.

"To me jako spušta na zemlju. Ne verujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran", zaključio je on.

Pokazao je voditeljima kako je baš nedavno povredio koleno, jer je sa lokalnim klubom igrao odbojku. Ispričao je i da mu smeta prebrzi tempo života, obruč koji je oko njega.

"Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Pre desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti. Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi", obratio se tužno voditeljki.

Pričao je o svojim roditeljima kao velikim životnim uzorima. Ljiljanu Petrović nazvao je drugim majkom i rekao kako je sretan što je uz njega.

Na pitanje da li je zaljubljen nije odgovorio jer, kako je rekao, "želi da zaštiti bar jedan deo života". Na pitanje u kakvom je odnosu sa rukometašicom Andrijanom Budimir postalo mu je neprijatno.

"Često smo zajedno. Kao prijatelji. Vreme čini svoje. Ako bude novosti, obavestiću vas na vreme.

Voditelji su mu poželeli srećan put do Zagreba, ugodno snimanje novog spota, a on se nasmejao i ispravio ih da se radi o dva spota.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...