Disciplinovana

Doručkuje 2 puta, kaže da su 40-e najbolje godine života: Od Kameron Dijaz (47) svaka žena treba da uči!

Njena filozofija životne harmonije temelji se na četiri "stuba" koji su međusobno povezani

Celebrities
09:23h Autor:
Doručkuje 2 puta, kaže da su 40-e najbolje godine života: Od Kameron Dijaz (47) svaka žena treba da uči!
Foto: Profimedia

"Nakon što sam prešla polovinu tridesetih, postala sam svesnija važnosti uravnotežene ishrane i jedem mnogo zdravije nego pre. To sve dođe sa sazrevanjem", kaže šarmantna holivudska glumica Kameron Dijaz (46), koja i te kako može da se pohvali vitkom i zategnutom figurom.

"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju", kaže glumica.

Što se tiče dnevne rutine, za sebe kaže da je jutarnji proteinski tip i da su joj potrebna dva obilna "doručka".

"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s puterom od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu", kaže glumica i dodaje da joj je to dovoljno da se ubaci u "petu brzinu" i započne s vežbanjem.

Jutarnji trening za nju je neizostavan. Obožava pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora. Hoda 30 sekundi, zatim trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove. Nakon vežbanja na redu je obilan "drugi doručak" koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.

S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njenog svakog obroka, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće.

"Za večeru preko nedelje najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", kaže Kameron.

Međuobroci kod nje ne postoje jer smatra da pojede dovoljno u glavnim obrocima, a njena filozofija životne harmonije temelji se na četiri "stuba" koji su međusobno povezani.

"To su ishrana, dobar san, fizička aktivnost, koja nije samo odlazak u teretanu, nego i svakodnevno kretanje. U šetnji najbolje otpuštamo stres", kaže lepa glumica.

Osim težnje za fizičkim, važan joj je i duhovni mir.

"Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput odreska ili carskog mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme treba se opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja", napominje Dijaz.

Mir pronalazi i u meditaciji koju praktikuje jednom dnevno. Tvrdi da joj samo dvadeset minuta meditacije daje potrebnu energiju. Od začina, najdraži su joj limun, beli luk, maslinovo ulje, so i origano. Smatra kako oni popravljaju ukus svakog jela i mogu da se stave u gotovo sve. Ima i svoj specijalitet, a to su slasni jagnjeći kotleti.

"Jednostavno ih je napraviti. Čarolija je u razmeri začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", kaže Kameron i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.

Što se tiče ishrane, Kameron je planira nedelju dana unapred. Nedeljno popodne provede u kuhinji, puni frižifer i police mesom, voćem, povrćem... U nedelju uveče uvek mora da ima dobro napunjen frižider. U životu i ishrani najvažnija joj je ravnoteža.

Staklenu teglu sa pirinčem stavite u svaki ormar u kući: Caka zbog koje će vam zavideti svako ko vam uđe u dom!

"Poštujem pravilo 80/20, što znači da 80 odsto hrane koja se jede bude zdrava i hranljiva, a 20 % masna, slatka ili slana hrana za kojom žudite", kaže glumica.

Kameron Dijaz je uspešnija i ispunjenija nego ikad. Srednje godine ne smatra poražavajućim i u njima vidi samo prednosti. U javnosti se često može videti bez šminke. Protivnica je današnjeg trenda koji nalaže da žena treba da izgleda što mlađe.

"Lepota dolazi sa sazrevanjem. Važno je osećati se dobro i biti srećan", zaključuje glumica.

Mesecima se šuškalo kako je glumica pred kraj pete decenije života ostala u drugom stanju. Početkom januara glasine su dobile najlepšu potvrdu - Kameron je u 47. godini postala majka devojčice Rediks.

Sve detalje o bebi, osim da je rođena zdrava, Kameron i njen suprug Bendžamin za sada kriju od javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs