Istraživanje

Brojke ne lažu: Izgled nije ono što odmah primetimo kod partnera na prvom sastanku!

Ono što prvo primetimo kod osobe s kojom smo započeli priču je način na koji se izražava - čak 83 odsto ispitanika kaže da im je jako važno da osoba ne zvuči kao da je nepismena
Ljubav i zavođenje
14:30h Autor:
Brojke ne lažu: Izgled nije ono što odmah primetimo kod partnera na prvom sastanku!
Foto: Thinkstock

Prvi sastanak dolazi nakon dobrog prvog utiska koji je neko ostavio na nas, a najnovije istraživanje sajta Match.com pokazuje i šta je tačno potrebno za taj prvi utisak. Ispitano je 5.300 ljudi, od čega je 76 odsto njih bilo slobodno. Evo šta prvo primećujemo na drugima i šta su nam najvažnije stvari kada je u pitanju prvi utisak.

Šta nas najviše odbija kod druge osobe na prvom sastanku saznajte OVDE.

Verovali ili ne, na prvom mestu uopšte nije izgled - zapravo, nije ni blizu. Ono što prvo primetimo kod osobe s kojom smo započeli priču je način na koji se izražava - čak 83 odsto ispitanika kaže da im je jako važno da osoba ne zvuči kao da je nepismena. Setite se onog jednog frajera koji je možda bio zgodan, ali vam je pao u očima kada je rekao "sumljam" - nije toliko daleko od istine, zar ne?

Kojih 5 ženskih signala muškarci uopšte ne shvataju pročitajte OVDE.

Samopouzdanje

drži visoko drugo mesto, pa je tako ono najvažnije za 78 odsto ispitanika, a odmah ispod njega su zubi - 76 odsto ispitanih kaže da im je osmeh jako važna stavka, pri čemu najvažnijom smatraju dobru oralnu higijenu.

Tetovaže i pirsinzi su jako uočljivi, pa nije ni čudo što 62 odsto ljudi primeti upravo njih, a odeća je vrlo blizu - 58 odsto ispitanika primećuje odeću, tj. stil odevanja osobe s kojom vode razgovor.

Automobil

primećuje tek 32 odsto ispitanih, a nakit ili sat njih 28 odsto. I na kraju se nalazi mobilni telefon koji osoba ima u džepu (ili na stolu). Mobilni telefon važnim pokazateljem karaktera osobe smatra tek 27 odsto ljudi, što je u svakom slučaju pohvalno.

Kako da navedete muškarca da se zaljubi u vas pomoću 5 faktora koji pomažu da ostvarite emotivnu vezu pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs