Pravićete samo njega
Recept za francuski hleb: Bakin baget sasvim posebnog ukusa i krckave korice!
Od ove mere dobijaju se dva bageta
Objavljeno: 18.01.2019. 15:46h
Autor:
Autor:
Sastojci: 300 ml mlake vode, 20 g kvasca, 1 kašičica šećera, oko 500 g brašna, soli.
Priprema: Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, ostatak vode i brašno i zamesiti mekše testo.
Ostaviti da naraste, pa ga premesiti i ponovo ostaviti da malo poraste. Testo istresti na sto koji ste pobrašnjivili i podeliti na dva dela.
Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)
Rastanjiti pa testo urolati u dugački baget. Staviti na krpu koju ste pobrašnjivili pa pokriti da poraste.
Kad nadođu, prebacite ih u pleh koji ste obložili pek papirom. Oštrim nožem zarezati celom dužinom.
Peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
( Bakina kuhinja )