Ukus koji se pamti
Čokoladni mozaik: Najkremastije kocke u koje ćete se zaljubiti! (RECEPT)
Na prvi zalogaj će vas osvojiti
Objavljeno: 16.01.2019. 10:18h
Autor:
Autor:
Sastojci: 200 g bele čokolade, 200 g mlečne čokolade, 400 g kisele pavlake (20% mlečne masti), 2 dl slatke pavlake, 10 g želatina, 1 d vode, pola kasičice kafe, oko 100 g keksa.
Priprema: Staviti želatin u hladnu vodu da nabubri. U dve posude istopiti belu i tamnu čokoladu, svaku sa 1 dl slatke pavlake. U istopljene čokolade dodati želatin, i dobro izmešati da se želatin istopi.
U još tople čokolade dodati po 200 g pavlake. U tamni deo dodati kafu. Na dno manjeg kalupa poređati keks natoljen u mleko.
Sipati (smese će biti dosta retke) naizmenično belu i tamnu smesu. Držati nekoliko sati u frizideru da se dobro stegne.
Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)
( maminajela.com )