Odličan recept

Zebrasti kolač s dulekom: Kao iz starog bakinog šporeta! (RECEPT)

Miris i ukus koji vraćaju u detinjstvo

Objavljeno: 31.12.2018. 10:51h 12:21h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 jaja, 200 ml kiselo mleko, 1 čaša mleka, 1 čaša brašna, 1 čaša griza, 1 čaša šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, malo cimeta, 200 g duleka, 50 ml ulja.

Priprema: Dulek očistiti i iseći na tanke kriške, a jaja umutiti sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, griz, kiselo mleko i slatko mleko, vanilin šećer i na kraju ulje i sve dobro izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom, a odozgo poredjati na koso bundevu.

Posuti šećerom i cimetom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Posuti prah šećerom.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Arapske pogačice sa punjenjem: Pecivo za svečane i obične prilike! (RECEPT)