jednostavno
U ovome je trik: Samo ovako ćete pripremiti savršeno tvrdo kuvano jaje za rusku salatu!
Ako imate nedoumicu oko toga da li je žumance dovoljno kuvano, ovi saveti će vam pomoći
Objavljeno: 30.12.2018. 18:54h
19:52h
Autor:
Autor:
Doček Nove godine je sutra, te je novogodišnja euforija dostigla vrhunac. Sa prazničnim čarolijama ide i priprema omiljenih jela u čijim ukusima ćete uživati sa najmilijima.
Neizostavni deo praznične trpeze je ruska salata, kao i druge salate u kojima se stavljaju jaja.
A kako biti siguran da su jaja koja upotrebljavate sveža? Ako vam stoje neko vreme u frižideru, te niste sigurni, uvek možete proveriti jesu li još uvek dobra za upotrebu i to na vrlo jednostavan način.
Nije svejedno kakva jaja kupujete: Šta znače oznake na ambalaži i kako da izaberete najsvežija?
- Ubacite jaje lagano u čašu s vodom.
- Ako potone do dna, jaje je dobro za konzumiranje, a ako ostane plutati na površini, bacite ga.
- Kada ste sigurni da su jaja koja želite da kuvate sveža, stavite ih u lonac s vodom.
- Neka voda prekrije jaja oko dva centimetra i poklopite. Kada voda proključa, odmah sklonite lonac s vatre i ostavite tako poklopljeno da odstoji 15 minuta.
- Vodu odspite, jaja odmah ubacite u hladnu vodu i očistite ljusku.
Večita dilema: Koliko su jaja zapravo zdrava?
( Stil/Večernji.hr )