Proveren recept
Omiljena poslastica naših baka: Starinski salčići su najlepši zimski desert! (RECEPT)
Ko nije probao ne može ni da zamisli da se od svinjskog sala može pripremiti tako delikatan kolač
Autor:
Kada su salčići u pitanju, ne računaju se nikakve dijete. Sve je dopušteno kao i u ljubavi! Ko ih nije probao ne zna o čemu pričamo, ali zato donosimo proveren recept da okusi ove slatke zimske kolačiće.
Ko nije probao ne može ni da zamisli da se od svinjskog sala može pripremiti tako delikatan kolač.
Dizano testo, preklapanje (po nekoliko puta), odmor i valjanje. Na kraju se izrežu kvadrati koji se zatim premazuju domaćim pekmezom i preklapaju u obliku trougla.
Testo nemojte da razvijate tanje od jednog prsta, a poslužite ih posute šećerom u prahu ili velikodušno napunjene domaćim pekmezom od šljiva ili nekim drugim omiljenim.
Najpopularniji praznični keksići na svetu: Medenjaci koje vole i deca i odrasli! (RECEPT)
Evo što će vam trebati od sastojaka:
1 jaje 1kg brašna 1 jaje
kocka kvasca 500 g sala 400 ml mleka so i šećer
Priprema:
Umesite testo i pripazite da bude mekano i ostavite da se diže oko sat vremena. Razvaljate testo na debljinu 1-1,5 cm.
Usitnite salo i utrljajte u testo do polovine, potom preklopite testo i utapkajte da se zalepi.
Pustite kolačiće da malo odstoje. Razvaljajte ih tanko na površini posutoj brašnom.
Izrežite testo na kvadratiće pa u svaki stavite malo pekmeza. Preklopite ih i zalepite prstima i pecite oko 15 minuta na 180-200 stepeni.
Prijatno!
Slovenački biser: Ovo je najukusnija krempita ikada! (RECEPT)