iMA LI ŠTA LEPŠE

Starinska pogača bez kvasca: Gotova za 20 minuta! (RECEPT)

Kada vam nestane hleba, ova pogača je idealno rešenje

Objavljeno: 21.12.2018. 09:16h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: oko 300 gama brašna; 200 mililitara kiselog mleka; malo soli; 1 ravna kašičica sode bikarbone; 2 kašike maslinovog ulja;

Priprema: U činiju staviti veću cediljku ili sito za brašno, pa prosejte brašno i sodu bikarbonu i so. Dodati kiselo mleko i ulje i zamesiti fino glatko testo.

Posne slane grickalice: Hrskave, ukusne i tako zdrave! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Oklagijom razvući testo pa prebaciti u podmazanu tepsiju. Uključiti rernu na 220 stepeni Celzijusa pa kad se ugreje staviti pogaču i peći oko 20 min.

Starinsku pogaču možete malo izbockati pa posuti semenkama i sa krupnom solju.

Izvor: Kod bake u gostima

Bakina karamel torta bez pečenja: Lagana i posna! (RECEPT, VIDEO)