Predivna

Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)

img-1240.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

400 gr brašna
200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
soli..šećer
20 gr kvasca

Nadev:


1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
4-5 kiselih krastavčića ili maslinke
1 paradajz
origano
2 grančice ruzmarina

Svečana pogača: Naučite da pravite najlepši hleb korak po korak! (RECEPT)

bez-naslova40.jpg bez-naslova40.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema: Sa mlakom vodom, kvascem, brašnom, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste. Razviti na 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsju. Ostaviti opet 20 min da odmara.


Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)

Foto: Bakina kuhinja

Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je...

Izvor: Kod bake u gostima

Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT) Izvor: Youtube

Napravite mirisnu pogaču koju će svi obožavati