Ovo ne smete da propustite
Torta Multigusto - 5 torti u jednoj: Sve gotovo za tačno sat vremena, ovo je poslastičarsko čudo! (FOTO, RECEPT)
Bolji recept za savršenu poslasticu nećete naći
Autor:
Fejsbuk je rizinica raznih zanimljivosti, a naročito sjajnih recepata!
Na stranici ChefClub Italia pronašli smo fenomenalan recept za tortu po imenu Multigusto (više ukusa), koja predstavlja pet torti u jednoj!
Prenosimo vam recept, fotografije i video sa detaljnim uputstvima za pripremu!
Sastojci za testo: 250 g brašna, 250 g šećera, 5 jaja, 2 čaše jogurta, 1 kesica suvog kvasca.
Za punjenja:
- 300 g čokoladnog krema + omiljena čokoladica
- 50 g marmelade od jagode + nekoliko jagoda
- 50 g karamel krema + nekoliko karamela
- 50 g marmelade od kajsija + nekoliko kajsija iz kompota (ili drugog voća)
- 50 g otopljene bele čokolade + čokoladne kuglice
Potrebno je i 500 g slatke pavlake ili šlaga za ukrašavanje. Od dodatnog "alata" biće vam potreban jedan čep od plastične flaše i jedan list papira za pečenje.
Priprema: Pomešati sve sastojke za testo u jednoličnu smesu i peći na 175 stepeni 45 minuta u pravougaonom plehu.
Boem kolač: Brza i laka tradicionalna poslastica! (RECEPT)
Za to vreme, pozabavite se punjenjem: oko džema i krema nema posla, sve što treba da uradite jeste da otopite belu čokoladu i napravite karamel krem (skuvajte malo mleka sa šećerom, otopite 50 g karamela ili najjednostavnije- kupite karamel toping). Umutite i šlag i priremite slatkiše za ukras tako da sve bude spremno kada testo bude pečeno.
Iz prohlađenog pečenog testa pomoću čepa od flaše vadite kružiće (pet redova po četiri) tako da u kori ostanu rupe, i ostavite ih sa strane.
5 recepata za kuglof: Čokoladni, voćni, ukusan i moćan!
Trudite se da kružići od testa ostanu celi, jer ćete ih posle vratiti u koru.
Pomoću papira za pečenje "odvojite" ostatak torte od prvog reda i rupice u prvom redu napunite kremom.
Poklopite kružićima od testa i pokrijte šlagom.
Odozgo ukrasite kockicama omiljene čokolade.
Ponovite postupak za sledeći red - odvojite ga od ostatka torte pomoću papira za pečenje, napunite rupice marmeladom od jagode, poklopite kružićima testa i pokrijte šlagom, pa odozgo ukrasite celim jagodama (može da se koristi druga marmelada, drugo voće, sve je po vašoj želji i ukusu).
Ruska Napoleon torta: Vazdušasti desert koji će vas raspametiti! (RECEPT)
Sve isto ponovite i sa sledeća tri reda. Da bi sve izgledalo bogatije i bilo još ukusnije (ako je to uopšte moguće!) prvi red dodatno ukrasite rendanom čokoladom, drugi šarenim mrvicama, treći topingom od karamele, četvrti listićima badema, peti čokoladnim mrvicama. Ili nečim drugim po vašoj želji.
Za tačno sat vremena, dobili ste pet neverovatno ukusnih torti u jednoj, za svačiji ukus!
Igrajte se, menjajte punjenja, ukrase, napravite vašu verziju savršene Multigusto torte!