Lepe se za prste
Tradicionalni hercegovački uštipci: Hrskavi zalogaji koji se tope u ustima! (RECEPT)
Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt
Autor:
Najjednostavniji od svih uštipaka na svetu, pripremljeni samo od brašna, soli, vode i loze su hercegovački uštipci.
Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate nareske, pršutu, slaninu, kulen ili jednostavno uz jogurt.
Sastojci:
• 500 g brašna • 1 kašičica soli • 250 ml vode • 2 kašike loze • ulje za prženje
Priprema:
1. U brašno dodati so, lozu i vodu i zamesiti gusto tečno testo. Testo bi trebalo lagano da klizi sa kašike kojom se meša.
2. Zagrejati malo ulja u velikom tiganju za palačinke i izliti testo kutlačom praveći duguljaste oblike. Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obe strane dok ne dobiju žućkastu boju.
Prijatno!
Bosanski sevdidžan: Tradicionalni recept za neodoljivu poslasticu! (RECEPT)