Probajte
Tradicionalni grčki pasticio: Jednostavan ručak kome ćete se uvek vraćati! (RECEPT)
Specijalitet mediteranske kuhinje za sve ljubitelje paste
Autor:
Sastojci:
pakovanje penne paste (400 grama), 100 grama rendanog kačkavalja, 300 grama mlevenog mesa, 1 konzerva seckanog paradajza, 1 iseckan crveni luk, 1 štapič cimeta, 2 čena iseckanog belog luka, 1 lovorov list, 2 kašičice origana, 200 ml mleka, 1/4 šolje brašna, 30 grama putera, so i sveže mleven crni biber
Priprema:
Izdinstamo crveni i beli luk, dodamo meso i viljuškom ga usitnimo i propržimo. Zatim dodamo paradajz i začine i sve to prodinstamo oko 5 minuta.
Pre toga smo skuvali pene, svako prema svom ukusu.
Ocedimo pene i u namašćenu vatrostalnu posudu sipamo red makarona, red sosa sa mesom. Poslednji red da budu makarone.
Pravimo bešamel sos: Istopimo puter i dodamo brašno, mešajući. Ostavimo na niskoj tmperaturi da se proprži, ali da ne zagori.Onda dodamo u nekoliko puta mleko mešajući da nam se ne stvore grudvice. Posolimo i pobiberimo.
Sada sos, koji se dovoljno zgusnuo sipamo na ostatak u vatrostalnoj posudi i pospemo kačkavaljem.
Pečemo u rerni 20 minuta dok dobije lepu koricu.
Služimo sa caciki salatom, krastavac sitno iseckamo, dva čena belog luka, jogurt i so i sve pomešamo.
Prijatno!
Seoska večera: Ovo je najzdraviji obrok na svetu! (RECEPT)