Probajte

Tradicionalni grčki pasticio: Jednostavan ručak kome ćete se uvek vraćati! (RECEPT)

Specijalitet mediteranske kuhinje za sve ljubitelje paste

Objavljeno: 23.11.2018. 20:04h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

pakovanje penne paste (400 grama), 100 grama rendanog kačkavalja, 300 grama mlevenog mesa, 1 konzerva seckanog paradajza, 1 iseckan crveni luk, 1 štapič cimeta, 2 čena iseckanog belog luka, 1 lovorov list, 2 kašičice origana, 200 ml mleka, 1/4 šolje brašna, 30 grama putera, so i sveže mleven crni biber

Priprema:

Izdinstamo crveni i beli luk, dodamo meso i viljuškom ga usitnimo i propržimo. Zatim dodamo paradajz i začine i sve to prodinstamo oko 5 minuta.

Pre toga smo skuvali pene, svako prema svom ukusu.

Ocedimo pene i u namašćenu vatrostalnu posudu sipamo red makarona, red sosa sa mesom. Poslednji red da budu makarone.

Pravimo bešamel sos: Istopimo puter i dodamo brašno, mešajući. Ostavimo na niskoj tmperaturi da se proprži, ali da ne zagori.Onda dodamo u nekoliko puta mleko mešajući da nam se ne stvore grudvice. Posolimo i pobiberimo.

Sada sos, koji se dovoljno zgusnuo sipamo na ostatak u vatrostalnoj posudi i pospemo kačkavaljem.

Pečemo u rerni 20 minuta dok dobije lepu koricu.

Služimo sa caciki salatom, krastavac sitno iseckamo, dva čena belog luka, jogurt i so i sve pomešamo.

Prijatno!

Seoska večera: Ovo je najzdraviji obrok na svetu! (RECEPT)