sam miris vas mami

Krenuće vam voda na usta: Domaće kiflice sa slaninom mekane kao duša! (RECEPT)

Ovo slasno testo genijalna je ideja za doručak, uz užinu ili večeru, a odlično je rešenje i za nenajavljene goste

Objavljeno: 21.11.2018. 13:49h 13:53h
Autor:
Foto: Profimedia

Ko ne voli kiflice za doručak ili večeru? Ovo testo je jedno od omiljenih kako kod dece tako i kod odraslih.

Probajte ovaj recept sa tanko iseckanom slaninom zbog koje su kiflice još sočnije i ukusnije.

Kombinaciji svakako možete dodati i topljeni sir, a zatim sve zajedno začiniti omiljenim semenkama. Birajte između sezama, lana, kima, dodajte krupne soli i uživajte u još vrućim i tako jednostavnim domaćim kiflicama.

Bakine pufnice sa sirom, bez kvasca: Kiflice od domaćeg lisnatog testa koje ćete obožavati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kašika kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • Prstohvat šećera

Priprema:

  • Kvasac najpre razmutite u toplom mleku s malo šećera.
  • Pustite da stoji desetak minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka.
  • Soljenje ostavite za kraj, kada ste već zamesili testo.
  • Testo bi trebaloda bude meko, ali ne i lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tečnosti.
  • Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vreme uključite rernu na 200 Celzijusa, umutite jaje, pripremite semenke i punjenje.
  • Testo podelite na tri dela i svaki deo uvaljajte u krug.
  • Secite kolutove, punite ih i urolajte u kiflice.
  • Pre pečenja premažite razmućenim jajem, pospite sa soli i semenkama.
  • Pecite 15 minuta ili dok ne poprime boju.

Osvojiće vas na prvi zalogaj: Napravite ove kiflice i uživajte u savršenom testu! (RECEPT)