Isprobajte čokoladu u penastoj varijanti u ovoj ukusnoj torti i uživajte u punoći ukusa koju vam nudi nepogrešiva kombinacija čokolade, orašastih plodova i urmi.
Sastojci za koru:
- 2,5 šolje (5dl) badema
- 15 urmi
- 2 kašike kakaoa u prahu
- prstohvat soli
Za čokoladni fil:
Priprema:
- Izmešajte sve sastojke pomoću blendera, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Smesu utisnite u prethodno obloženu tepsiju za kolače i ostavite sa strane.
- Za pripremu čokoladnog fila stavite indijske oraščiće, vodu, kokosovo ulje i med u blender i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte preostale sastojke i mešajte još nekoliko sekundi, pa fil prelijte preko kore.
- Ostavite kolač da stoji u frižideru najmanje šest sati (poželjno je i duže), pre serviranja.
- Ukrasite listićima badema
Iskoristite omiljeni sastojak brojnih kolača i torti- čokoladu i otkrijte recept za svoju novu omiljenu poslasticu