NESTAĆE SA STOLA

Prste da poližete: Španska tortilja od 4 sastojka po receptu Džejmija Olivera!

Ovaj recept je jednostavan, a ukusan i možete da je kombinujete s mnogo vrsta sosa i začina

Objavljeno: 08.11.2018. 15:23h
Autor:
Foto: Shutterstock

Španska tortilja je jelo koje se služi u svim španskim barovima uz piće, ali se takođe konzumira i kao predelo.

Sastojci:

  • 300 grama krompira
  • 1 crveni luk
  • maslinovo ulje
  • 5 velikih jaja

Španska tortilja od krompira: Da li ste ikad probali nešto sočnije? (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Ogulite krompir i isecite ga na tanke kriške
  • Ogulite i isecite luk
  • Dve male kašike maslinovog ulja stavite u tiganj i sačekajte da se ugreje, te zatim dodajte prvo luk pa onda i krompir
  • Smanjite temperaturu i mešajte 25-30 minuta dok luk ne dobije zlatnu boju i dok se krompir ne raskuva. Pokušajte da ne mešate previše da se krompir ne bi raspao.
  • Jaja razbijte u posudu, dodajte so i biber te zatim promešajte
  • Kada se luk i krompir skuvaju, sklonite ih s vatre i dodajte jaja, zatim nastavite da kuvate na laganoj vatri još 20 minuta
  • Lagano okrenite tortilju uz korišćenje tanjira, tako da se i druga strana jednako ispeče.
  • Kada obe strane budu jednake zlatnožute boje, sklonite s vatre
  • Sačekajte da se ohladi, pa isecite na šest jednakih delova i poslužite.

Domaća tortilja sa piletinom