prijatno
Osvojiće vas na prvi zalogaj: Napravite ove kiflice i uživajte u savršenom testu! (RECEPT)
Pravo je vreme da vam kuća zamiriše na kupus kiflice
Objavljeno: 17.10.2018. 18:09h
18:14h
Autor:
Autor:
Ako ste u potrazi za odličnim receptom za kiflice, ovaj će vam se sigurno dopasti.
Sastojci za testo:
- 500 grama brašna
- 150 ml toplog mleka
- 150 ml tople vode
- 1 mala kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 100 ml ulja
Kupus fil bez kupusa:
- 125 grama margarina
- 1 čašica punomasnog - kisele pavlake
- 2 jaja
- 1,5 kašika brašna
- 1 kašika soli
Šarene kiflice sa orasima: Mekane i lake za spremanje! (RECEPT)
Dodatno: 1 jaje za premazivanje
Priprema:
- Suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna (odvojite od 500g) promešajte.
- Dodajte toplo mleko, promešajte i pokrijte čistom krpom.
- Ostavite na toplom da se diže barem 15 minuta.
- Kada kvasac zapeni, dodajte ostatak brašna, vodu, ulje i so i sve promešajte.
- Prebacite testo na radnu površinu i kratko ga mesite dok se ne sjedini.
- Promešeno testo vratite u posudu, pokrijte i pustite da se diže na toplom 30 minuta.
- Za to vreme napravite fil.
- Margarin mutite oko 5 minuta.
- Dodajte mu ostale sastojke - kiselu pavlaku, jaja, brašno i so, pa sve zajedno umutite. Ne brinite ako smesa ima grudvica. To je najverovatnije margarin koji će se otopiti kod pečenja.
- Kada se testo podiglo, prebacite ga na radnu površinu i razvucite ga na 1/2 cm debljine. - naravno ne mora biti savršen.
- Filom premažite kompletnu površinu testa. Urolajte testo u savijaču - poput makovnjače npr.
- Kupus kifle posložite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.
Ako nemate papira za pečenje, naravno, možete namastiti i pobrašnjaviti tepsiju.
- Pokrijte ih čistom krpom i pustite da još jednom odstoje na toplom i da se lagano dignu. Ovo je ključan trenutak. Zbog toga kupus kifle budu jako lagane i lepo se dignu kod pečenja.
- Rernu uključite na 250 Celzijusa.
- Kupus kifle pre pečenja premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i još malo posolite odozgora.
- Pecite 10 do najviše 15 minuta. Svakako ih pogledajte tokom pečenja, kad dobiju lepu zlatnu boju a ispod zlatnu koricu, gotove su!
Bakine pufnice sa sirom, bez kvasca: Kiflice od domaćeg lisnatog testa koje ćete obožavati! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )