Okrepljujući zalogaji
Carigradska čorba: Najlepše tursko kuvano jelo! (RECEPt)
Fenomenalna kombinacija ukusa
Autor:
Carigradska čorba napravljena je od pilećeg mesa i bamije, zdravog povrća koje je obavezni deo mnogih turskih specijaliteta.
Sastojci: 300 g pilećih grudi, peršun, 500 g bamije, 50 ml sirćeta, 5 šargarepa, 1 koren celera, 200 ml kisele pavlake, 1 kašika crvene mlevene paprike, 2 kašike brašna, 2 glavice luka, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti sitno iseckani luk. Kada omekša, dodati kockice pilećeg mesa, sitne parčiće šargarepe i kockice celera. Posoliti, pobiberiti, dodati crvenu mlevenu papriku, brašno, 2 litre vode i promešati.
U drugoj šerpi sa provrelom i posoljenom vodom, kojoj smo dodali sirće, obariti bamiju, pa dodati u šerpu sa čorbom i ostaviti da se kuva 30 minuta.
Pomešati sitno iseckani peršun i kiselu pavlaku, pa dodati u čorbu. Neka se kuva još minut, pa sklonite sa vatre. Uživajte u fenomenalnom ukusu!
Tajna savršene kajgane: Uz ovo će biti penasta i kremasta kao nikada do sada!