Čokoladni raj

Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)

Foto: Profimedia

Poznati modelKrisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata.

Među njima ističe se recept za neodoljivičokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.

Sastojci:

Za čokoladni mus:

  • 1 šoljica čokoladnih mrvica

  • 1/3 šoljice punomasnog mleka

  • 3/4 šoljice slatke pavlake


Čoko rum kocke: Ukusna i brza poslastica za prave sladokusce! (RECEPT)

Foto: Profimedia

Za keks:

  • 2/3 šoljice šećera

  • 2 kašike vode

  • 4 kafene kašike meda

  • 1/4 kašikice soli

  • 1 šolja hrskavih žitarica

  • prstohvat sode bikarbone

  • 1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika

Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)

Foto: Thinkstock

Priprema čokoladnog musa:

  • U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada).

  • Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje.

  • Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku.

  • Kako bi smeša bila gusta i lagana,ne treba sastojke mešati prebrzo.
  • Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.

Priprema keksa:

  • Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu).

  • Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.

  • Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje.

Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.

Uživajte!

Savršena rođendanska torta: Čokolada, plazma i krem! (RECEPT)



Priprema ovog musa je izuzetno laka, a rezultati će oduševiti sve!