Probajte
Ukusne krofnice sa rupom: Pahuljasto testo koje se topi u ustima! (RECEPT)
Vazdušasta poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Autor:
Sastojci:
500 g brašna, 15 g kvasca, 1 kašičica šecera, korica limuna, 3 jaja, kockica maslaca, ulje, 100 ml mleka, 100 ml kisele vode, malo soli
Priprema:
U malo mleka ili vode staviti kvasac i šećer i ostaviti 3 minuta da zapeni i istopi se.
U posudu razbiti jaja, dodati kvasac, mleko, kiselu vodu, koricu limuna, istopljen maslac i brašno pa na kraju so. Izmešati i dobro umesiti rukama ili varjačom.
Ostaviti pola sata da se testo "odmori" pokriveno. Istresti na sto ne koji ste stavili malo brana i malo premesiti. Razviti u pravougaonik i vaditi krofne.
Punjene šubarice: Mekane krofnice na bakin način! (RECEPT)
Na sredini vaditi manje rupe, može čepom od ulja.
Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pokriti folijom i ostaviti 10 minuta.
Pržiti u dubokom ulju na umerenoj temperaturi.
Odozgo možete staviti prah šećer sa vanilin šećerom
Uživajte!
Izvor: Kod bake u gostima