saznajte više

Sačuvajte zeleno lisnato povrće i do 7 dana: Ovako se čuva salata, ali i kućni budžet!

Često nam se dešava da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo pošto je ostavimo u frižideru bacamo, jer ne znamo da sprečimo njeno propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik!

Objavljeno: 02.09.2018. 10:50h 10:58h
Autor:
Foto: Shutterstock

Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je sačuvati od propadanja, jer čim osetljivi listovi dođu u kontakt sa vlagom dolazi do truljenja.

Kako biste sačuvali višak salate svežim i do nedelju dana, potrebno je da se nakon čišćenja i pranja ostavite u čistu posudu i na sam vrh salate stavite papirnati ubrus i tek onda da prekrijete plastičnom folijom. Ubrus će da upije višak vlage, a listove će da očuva hrskavima i svežima.

Savet: Salatu je uvek potrebno barem malo da ostavite vlažnom pre čuvanja u frižideru, a trik s papirnatim ubrusom možete da primenite i na ostalom lisnatom zelenom povrću.

Džejmi Oliver savetuje: Ovako se namirnice pravilno slažu u frižider da se ne bi kvarile!