Idealno letnje osveženje

Kako iseći lubenicu

Počinje sezona lubenica. Mnogima je ova slatka i zdrava voćka omiljeni način za osveženje tokom letnjih dana. Ipak, veliki broj ljudi ne zna kako da je iseče.

Objavljeno: 11.06.2013. 14:11h 14:54h
Autor:

Kelsey Banfield, autorka popularne emisije The Naptime Chef: Fitting Great Food into Daily Life, predlaže jednostavnu tehniku uz pomoć koje ćete iseći savršene komade ove osvežavajuće poslastice za sebe i porodicu. U nastavku sledi sjajan način da dobijete najviše od ove ukusne i zdrave biljke. 1. Operite lubenicu toplom vodom kao što biste oprali bilo koje drugo voće. Postavite je na čistu dasku za rezanje i pridržavajte rukom kojom ne režete. Postavite veliku posudu u koju ćete stavljati isečeno sveže voće, kako biste sebi olakšali da ne morate da se pomerate sa mesta. 2. Pobrinite se da je nož oštar jer ćete tako postići pravilne komade, a lubenica i nož vam neće bežati. 3. Krajeve odrežite i bacite. Potom lubenicu postavite na jedan kraj. Tako će biti stabilna dok je sečete. 4. Presecite je na pola po sredini. Potom, jednu polovinu isecite na tanje kriške. 5. U ovom trenutku možete iseći mesnati deo, iseckati ga na kockice i staviti u posudu, ili kriške iseći još tanje kako bi ih deca (ili odrasli) mogli lakše držati. 6. Drugu polovinu možete ostaviti za kasnije, samo je čvrsto umotajte folijom i stavite u frižider.

Foto: haber.ba