Odličan doručak ili večera
Posne punjene lepinje s kupusom i krompirom: Hranljiv i ukusan obrok za desetku! (RECEPT)
Prže se u dubljem ulju
Objavljeno: 24.08.2018. 09:32h
09:38h
Autor:
Autor:
Sastojci: pola glavice kupusa, 1 krompir, malo kvasca, malo soli, 1 kašičica šećera, 200 ml mleka, 300 g brašna, ulje, biber po ukusu.
Priprema: Kupus i krompir izrendati, pa pržiti dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U malo mleka rastopiti kvasac, dodati šećer i brašno, zatim i so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo odstoji, pa podeliti u 4 loptice.
Svaku lopticu opet podeliti na pola, pa ih tanko razviti u krug. U jedan krug staviti kašiku mešavine kupusa i krompira, pokriti dtugim krugom i pritisnuti ivice da se zatvori.
Pržiti u dubljem ulju i vaditi na papirne ubruse. Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
( Bakina kuhinja )