Predlog za nedeljni ručak

Paprike punjene karfiolom: Ovaj obrok bez mesa prosto ćete obožavati! (RECEPT)

Prelepe i lagane

Objavljeno: 12.08.2018. 13:02h 14:13h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Ako do sada niste punili paprike karfiolom sada ih obavezno probajte i uverite se da su fantastičnog ukusa. Prelep i lagani obrok od povrća bez mesa garantuje užitak u svakom zalogaju.

POTREBNO JE:

  • 600 g karfiola
  • 7-8 paprika za punjenje
  • začini: so, biber
  • 2 jaja
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g kisele pavlake/kačkavalja
  • kolutovi paradajza

PRIPREMA:

Na ulju ispržiti sitno iseckan luk, papriku i šargarepu. Karfiol obariti pa ga isitniti. Prženi luk i pavlaku dodati u karfiol.

Hilandarske posne punjene paprike bez pečuraka: Recept koji ćete želeti da sačuvate!

foto: Bakina kuhinjanja

Dodati začine so i biber, pa sve dobro izmešati.

Papriku oprati, izvaditi seme, raseći je i puniti nadevom. Napunjenu papriku dozgo zatvoriti kolutovima paradajza. Izrendati preko paprika kačkavalj i malo pouljiti.

Peći u rerni na 200 stepeni C 30-40 min.

Posni delikates: Punjene paprike sa šampinjonima! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Vaše paprike su gotove i spremne za serviranje!

Prijatno!

Izvor: (Kod bake u gostima)