Probajte već danas
Ovo testo obožavaju baš svi: Univerzalne seoske mekike mogu biti i slatke i slane! (RECEPT)
Služite ih kao slane uz sir, pavlaku, ajvar, šta god želite, ili kao slatke uz šećer, džem, krem...
Autor:
Sastojci: 1 kg brašna, 1 kockica suvog kvasca, malo soli, 3 jaja, 3 kašike ulja, 3 kašike šećera, 600 ml hladne vode.
Priprema: Svi sastojci se dobro izmešaju da se dobije srednje meko testo.
Ostavi se da narasta 1 sat.
Prže se u vrelom ulju sa obe strane i po želji se ocede na salveti. Služite ih kao slane uz sir, pavlaku, ajvar, šta god želite, ili kao slatke uz šećer, džem, krem...
Mogućnosti su stvarno neograničene!
Carsko jelo: Ovako se sprema piletina na turski način - lagani ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Kremisimo kocke: Toliko ukusne i kremaste da će se pojesti bukvalno odmah! (RECEPT)
4 saveta za pripremu savršenog svinjskog kotleta: Sočno meso za samo 20 minuta!