ProBajte!

Ukusna i hrskava piletina sa susamom: Sprema se u rerni za manje od pola sata! (RECEPT)

Ovako spremljena piletina postaće vam omiljeni obrok

Objavljeno: 07.08.2018. 09:46h
Autor:
Piletina sa susamom, Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • pileći file - 600 g
  • so
  • jaja - 2 kopmada
  • prezle
  • biber
  • susam
  • kukuruzno brašno
  • ulje - ili maslinovo ulje

Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)

Piletina sa susamomfoto: Profiemdia

Način pripreme: File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna. Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni. Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!