Ukus koji se pamti

Zasladite vikend: Najkremastiji tiramisu koji ćete smazati odmah! (RECEPT)

Veoma popularan desert, kremasta i neodoljiva poslastica tiramisu. Veoma lako se priprema, a sam dodatak maskarpone sira uz slatku pavlaku daje poseban kremast ukus ove poslastice. Lagana i ne previše sladak krem u kombinaciji s piškotama umočenim u instant kafu dobitna su kombinacija koja će zadiviti vaše ukućane i goste

Objavljeno: 29.07.2018. 10:32h 10:40h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

150 g piškota

3 žumanceta

100 g prah šećera

300 g maskarpone sira

200 ml slatke pavlake

250 ml instant kafe

rum

kakao

Priprema:

Skuvati instant kafu, dodati rum i staviti da se hladi. U žumanca staviti šećer, mikserom izmutiti i mešati na pari da se zgusne i termički obradi. Slatku pavlaku umutiti. U činiju staviti umućena žumanca, dodati sir i slatku pavlaku, pa sve lepo izjednačiti.

Grčka sladoled torta: Najkremastiji slatkiš sa 3 fila za vrele letnje dane! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Manji pleh obložiti providnom folijom, pa po dnu poređati piškote koje ste provukli kroz instant kafu. Preko piškota staviti pola krema, pa poređati piškote. Prekriti folijom, pa ostaviti 20 minuta u zamrzivač da se malo stegne.

Okrenuti na poslužavnik, skinuti foliju i premazati ostatkom krema. Posuti kakao prahom ili čokoladnim prahom. Mora ostati u frižideru nekoliko sati da lepo se ohladi. Ukus je neopisivo dobar, praznik za naše nepce... uživajte!

(Bakina kuhinja)