Isprobajte
Najbolje univerzalno testo za picu: Savršeno hrskavo spolja, mekano unutra! (RECEPT)
Retko možemo da čujemo da neko ne voli picu. Ukusno testo i nadev po izboru čine je idealnim obrokom. I dok neki voli deblje i mekano, drugi vole hrskavo i tanko testo
Autor:
Mi pak donosimo zlatnu sredinu – testo koje je spolja hrskavo, a iznutra mekano.
Sastojci:
kesica suvog kvasca
0,5 kg glatkog brašna
Kašičica soli
2,5-3 dl mlake vode
Pica hleb: Najukusniji zalogaji od namirnica koje imate u kući! (RECEPT)
Priprema:
Pomešajte brašno, so i kvasac, dodajte vodu i mešajte rukama tako da dobijete lepljivo testo. Prekrijte krpom i ostavite ga na toplom mestu da nadođe sat i po.
Namažite ruke uljem i oblikujte dve kugle. Svaku rastegnite po nauljenom plehu, stavite nadev pa pecite 15 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.
Izbor za nadev:
Osim što na picu možete da stavite klasične namirnice poput sira, pečuraka i šunke, možete poslužiti i njenu zdraviju verziju – sa spanaćem koji je bogat gvožđem i paprikama koje obiluju vitaminom C.
Ako volite plodove mora, škampi, dagnje i inćuni su odličan izbor. Pica će biti ukusna i s dimljenim lososom, artičokama i tunom.