5 kreativnih ideja

Praznična dekoracija: Neka sreća uđe na vrata vašeg doma

Četinari, šišarke, žica, papir, seno, cimet i neiskorišćeni novogodišnji ukrasi sa vaše jelke dovoljni su da napravite potpuno originalan venčić za vrata

Objavljeno: 24.12.2013. 21:58h 08:50h
Autor:
Foto: Shutterstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Shutterstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Thinkstock
Ukras za vrata FOTO: Shutterstock

Neka praznična magija vašeg doma krene još od ulaznih vrata. Pustite mašti na volju i sami napravite ukrase za vrata, jer kupljeni venčići nisu jedino rešenje da unesete prazničnu atmosferu u vašu kuću. Neka vaš originalni ukras izmami osmeh vaših prijatelja još na prvom koraku.

1. Venčić od četinara i crvenih bobica

Kombinacija zelenog četinara i crvenih bobica uvek je dobar izbor i prva asocijacija na Božić i Novu godinu. Svoj pečat ovom tradicionalnom venčiću dajte uz pomoć detalja. To mogu biti mašne u zlatnoj boji, zvončići ili loptasti ukrasi koje možete da rasporedite po vašem ukusu.

2. Venčić sa detaljima cimeta, ukrasnih tikvica i šišarki

Osim kupovnih ukrasa, zagarantovano dobar i originalan utisak na vaše goste ostaviće venčić začinjen vezicama cimeta, ukrasnih tikvica i šišarki. Šišarke možete pronaći u obližnjem parku, ili, pak, dvorištu vaše zgrade. Možete da ih prefarbate sprejom za bojenje ili da ih ostavite u prirodnoj boji. Detalje rasporedite po sopstvenoj želji, a na vrh stavite ukrasnu mašnu.

3. Venčić od sena u obliku srca

Iskoristite slamu ili seno i, bilo u obliku srca ili kruga, napravite originalan ukras za vaša vrata. Dopunite ga detaljima od papira ili kartona u belim ili bilo kojim drugim bojama. Nacrtajte figure na belom kartonu, ofarbajte ih i isecite. Ceo utisak dopunite mašnom na vrhu. Ovaj venčić bi mogao da bude idealan i za vrata od sobe vaših mališana, a u njegovoj izradi bi mogli i oni da učestvuju.

4. Venčić od bombona

Povežite bombone ili upakovane čokoladice u krug. Možete se igrati bojama ili se, pak, odlučiti za jednobojne. Naravno, mašna na samom vrhu je neizostavna. Takođe, možete se igrati sa orasima, ušećerenom jabukom, šipkom i drugim bobicama, a fotografiju primera pogledajte u galeriji ispod teksta.

5. Rustični venčić

Od žice napravite željeni oblik (jelku, sneška belića ili jednostavan krug) i obmotajte ga kanapom. Dobijeni ukras začinite raznobojnim detaljima. Ukoliko su vam ostali ukrasi koje niste iskoristili za kićenje jelke, ne odlažite ih, već im pronađite mesto na vašim vratima.