Dijetalan ili ne
Krem od kajsija: Najlepši letnji desert! (RECEPT)
U letnjim mjesecima najviše nam odgovaraju lagani i osvežavajući deserti kojima je baza voće
Autor:
Jedna takva poslastica koja je jednostavna za pripremu je krem od kajsija i breskvi. Kao i većina voćnih poslastica, i ova je podložna menjanju i dodavanju raznih vrsta voća, zavisno od ukusa. Takođe, ako obično mleko i pavlaku zamenite onim od soje ili pirinča, dobićete pravi niskokalorični desert koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za slatkim.
Sastojci:
3 veće breskve, 8 kajsija, 2 dl mleka, (možete korisiti i pirinčano ili neko drugo mleko po izboru), 2 dl slatke pavlake, 30 g šećera, sok od pola limuna
Priprema:
Pomešajte mleko, pavlaku i šećer i kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Breskve i kajsije oljuštite, nasecite na kockice i dodajte u smesu i kuvajte uz mešanje još 2, 3 minuta.
Skinite sa vatre i pustite da se ohladi, dodajte sok od limuna i dobro izblendujte u blenderu.
Krem prelijte u činijice ili čaše i poslužite hladan.
Prijatno!