Oduševiće vas
Nikad lakša priprema džema od kajsija: 3 jednostavna koraka do slasnog užitka! (RECEPT)
Ukusan džem od kajsija je kralj doručka, odličan dodatak letnjim poslasticama, a možete da ga poslužite i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka
Autor:
Sastojci: 1,5 kg svežih kajsija 1 kg šećera 200 ml soka od jabuke 1 veći limun komadić maslaca Priprema: KORAK 1: Operite kajsije i očistite ih od koštica. Isecite kajsije na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte sok od jabuke. Kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, pa prokuvajte još desetak minuta dok kajsije ne omekšaju.
KORAK 2: Smesi dodajte šećer i sok od jednog limuna, pa promešajte i pustite da se krčka na umerenoj temperaturi još dvadesetak minuta. KORAK 3: Pomerite lonac s vatre i skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promešajte celu smesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem sipajte u tople sterilizovane tegle, poklopite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mestu. SAVET: Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom varjačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjir (tanjir stavite u frižider da biste ga ohladili). Pričekajte minut. Ako tanjir možete da okrenete iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite da kuvate voćnu smesu.
Brzi kolač sa kajsijama: Sočna i meka kao duša poslastica! (RECEPT)