Mora da se proba
Prabakina moruznica: Kolač čiji se recept čuva kao porodično nasleđe!
Veoma jednostavan, a baš dobar kolač
Autor:
Sastojci: 1 šolja brašna, 3 jaja, 5 kašika šećera, 1 kašičica limuntusa, šolja vrele vode, kašičica sode bikarbone, 2 kašike ulja, kesica vanilin šećera, šećer u prahu za posipanje.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, vanilin šećer i brašno. Dobro promešati i dodati sodu, limuntus i toplu vodu. Pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Nakon toga stavite u rernu i pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-braon boju ili testirajte čačkalicom - kad probodete testo, a na čačkalici ne ostane testo, kolač je gotov.
Kad se malo ohladi, obilno pospite šećerom u prahu, ako želite dodajte i rendanu koru narandže. Kolač treba da odstoji bar 30 minuta pre nego što ga servirate.
Baba Zorini kroasani: Recept za vazdušasto pecivo star 30 godina!