Stari recept
Bosanska razljevuša od tikvica: Brzinsko jelo ukusnije od svake pite! (RECEPT)
Otopljeni kajmak odozgo učiniće da još više uživate u svakom zalogaju
Autor:
Sastojci: 2 jaja, 3 kašike brašna, 3 kašike kukuruznog brašna, kesica praška za pecivo, 500 ml kiselog mleka, 2 kašike ulja, 1 tikvica, malo soli, kajmak za premazivanje.
Priprema: Prvo operite, oljuštite i iseckajte tikvicu na kockice i ostavite sa strane da se ocedi višak vode.
Za to vreme, u činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro sjedinite tako da dobijete jednoličnu smesu, pa dodajte oceđene komadiće tikvice.
Testo sipajte u uljem podmazan i ugrejan pleh , pa pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ako volite krckavije testo, pred sam kraj pečenja (oko 5-7 minuta) pojačajte rernu na 250 stepeni.
Čim izvadite, dok je još vrela, razljevušu premažite kajmakom. Uživajte!