Probajte ga

Gasi žeđ i vraća energiju: Domaći ledeni čaj od breskve i limuna! (RECEPT)

shutterstock-657421642.jpg
Foto: Shutterstock

Kako ne biste morali da čekate da breskve puste aromu, izblendujte ih s đumbirom pa procedite kroz gazu u čaj. Umesto breskvi poslužiće i jagode, a šećer zamenite medom.

Sastojci za ledeni čaj:

2 kašičice zelenog čaja
1 limun
4 breskve
koren đumbira (1 cm)
listići nane

Priprema:

1. Ubacite listiće zelenog čaja u vruću vodu pa ostavite 5 minuta i procedite.

2. Breskve i đumbir iljuštite i pomešajte s malo vode i procedite kroz gazu.

3. Sok od limuna, đumbira i breskvi ulijte u zeleni čaj.

4. Dodajte na kriške narezanu breskvu i ostavite da se hladi.

5. Poslužite s listićima nane.

Umesto breskvi poslužiće i jagode, a šećer zamenite medom