Bosanska kuhinja

Begova čorba: Stari sarajevski recept za vrhunsko jelo na kašiku!

Ako već niste, sada obavezno morate da probate ovo sjajno, tradicionalno jelo

Objavljeno: 23.05.2018. 15:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 pile, 200 g šargarepe, 200 g bamije, 200 g peršuna, 1 žumance, malo pavlake.

Priprema: Noć pre kuvanja bamiju potopite u vodu i ostavite da tako stoji.

Sutradan počnite s pripremom - meso očistite od kožice i kostiju, skuvajte sa šargarepom pa procedite, ispasirajte i ponovo vratite u istu vodu da se kuva. Pred sam kraj kuvanja dodajte i bamiju.

Na samom kraju dodati smesu od umućenog žumanceta i pavlake. Sve lepo izmešati i poslužiti toplo i posuto seckanim peršunom.

Baklava ravanija bez kora: Nikad brža i sočnija poslastica! (RECEPT)